Zwarte-rijstsalade met schijfjes paprika

Zwarte-rijstsalade met schijfjes paprika

4 personen

Klassiek Moermandieet
NTTT
Hoofdgerecht

Bereiding

  1. Kook de zilvervliesrijst en de zwarte rijst gaar zoals op het pak is aangegeven.
  2. Was de courgette en snijd deze fijn, evenals de rode ui.
  3. Haal het schilletje van de knoflookteentjes en snijd ze daarna in dunne plakjes.
  4. Haal van het stukje gember de schil weg en snijd de gember in plakjes.
  5. Maak de rode en gele paprika schoon en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd ze in dunne reepjes.
  6. Laat de olijfolie zachtjes warm worden op een laag vuur en doe de groentes er in. Even roerbakken op wat hoger vuur tot alles gaar is.
  7. Voeg dan de gekookte rijst toe.
  8. Serveer het rijstmengsel op de borden en garneer het royaal met schijfjes rode en gele paprika.
0

Ingrediënten

200 gram zilvervliesrijst
100 gram zwarte rijst
1 courgette,
1 rode ui,
3 teentjes knoflook,
een stukje verse gember,
1 rode paprika
1 gele paprika
2 eetlepels extra vierge olijfolie
snufje peper en zout

WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?

Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor

Toegestaan
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend