Zwarte-rijstsalade met schijfjes paprika

Bereiding
- Kook de zilvervliesrijst en de zwarte rijst gaar zoals op het pak is aangegeven.
- Was de courgette en snijd deze fijn, evenals de rode ui.
- Haal het schilletje van de knoflookteentjes en snijd ze daarna in dunne plakjes.
- Haal van het stukje gember de schil weg en snijd de gember in plakjes.
- Maak de rode en gele paprika schoon en ontdoe ze van de zaadlijsten. Snijd ze in dunne reepjes.
- Laat de olijfolie zachtjes warm worden op een laag vuur en doe de groentes er in. Even roerbakken op wat hoger vuur tot alles gaar is.
- Voeg dan de gekookte rijst toe.
- Serveer het rijstmengsel op de borden en garneer het royaal met schijfjes rode en gele paprika.
0
Ingrediënten
200 gram zilvervliesrijst100 gram zwarte rijst
1 courgette,
1 rode ui,
3 teentjes knoflook,
een stukje verse gember,
1 rode paprika
1 gele paprika
2 eetlepels extra vierge olijfolie
snufje peper en zout
WAT BETEKENEN DE BOLLETJES?
Bij de recepten ziet u in één oogopslag of een voedingsmiddel is toegestaan, niet is toegestaan, incidenteel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen het (klassieke) Moermandieet of de Niet-Toxische Tumor
✔
Aanbevolen
Incidenteel toegestaan
Niet toegestaan
Onbekend