mailheader
Voed je goede vrienden

‘Tegen lotgenoten wil ik zeggen: gebruik je gezonde verstand, verzamel zoveel mogelijk informatie, kijk en ervaar bewust wat er in je lijf gebeurt en stel vanuit alle informatie die je hebt, je eigen plan samen.’ Is getekend, Imca Abma, vijf jaar na haar inspirerende interview in Uitzicht. Hoeveel rijker is deze boodschap dan de rituele oproepen, die in deze collecteweek week alom klinken, toch vooral ‘te geven voor de strijd tegen kanker’.
Soms is het beter te nemen. De tijd voor het ontbijt bijvoorbeeld. De tijd om informatie tot je te nemen. Informatie over de wonderlijke processen die zich binnen ons lichaam afspelen. Zoals het laatste nieuws over de verschillende manieren waarop het microbioom de ontwikkeling van kanker beïnvloedt.
Meer dan duizend soorten bacteriën, bacillen, virussen en schimmels hebben een diepgaande invloed op onze gezondheid, zelfs hoe we op medische behandelingen reageren. En wie is de gastvrouw (M/V) van deze microbiële diversiteit? Wie voedt ze op tot de goede vrienden die ze kunnen zijn? Juist! We eten, sporten, slapen en ontstressen niet alleen voor onszelf.
Het aantal mensen met kanker neemt sinds de jaren negentig snel toe en Nederland gaat daarin voorop. ‘Leefstijlfactoren en vergrijzing’ zijn de voornaamste verklaringen. Toch was met haar leefstijl niets mis geweest en Imca Abma was net vijftig. Maar ze verbond haar gezonde verstand met informatie en haar gevoel met bewustzijn. Ze trok haar eigen plan en liet haar behandelaar in verwarring achter.
Banner Natural Goods sept-okt-nov
staand melanie_rutkowski_da_inline_01
Gezond microbioom tegen kanker
Het microleven in de darm kan de ontwikkeling van kanker beïnvloeden. Nieuw onderzoek geeft aanwijzingen hoe dat gebeurt en welke bacteriën daar bij betrokken zijn.
Lees verderAlfytal broccoli sprouts
Nederlanders krijgen bovengemiddeld vaak kanker
Van alle 27 EU-landen krijgen alleen Denen en Ieren vaker kanker dan Nederlanders. De incidentie van slokdarmkanker ligt in ons land bijna 250 procent boven het Europese gemiddelde. Dat blijkt uit het European Cancer Information System (ECIS) van de Europese Commissie.
Lees verder
Afbeelding meer kanker staand
Vitals advertentie augustus '20
Foto Imca
Bij Imca verdween tumor na leefstijl-aanpassing: 'Anders denken vereist moed'
Het is inmiddels zes jaar geleden dat Imca Abma (56) werd geconfronteerd met de diagnose borstkanker. Ze stelde toen de operatieve verwijdering van de tumor uit om haar immuunsysteem met voeding, ademhaling en beweging in optimale conditie te brengen. Op de dag van de operatie bleek de tumor te zijn verdwenen. ‘Maar mam, wat heb je dan precies gedaan?, vroeg mijn meest kritische zoon.'
Lees verder

Enra Stevia
Nieuwe column
Ontbijt 'slow' als een koning
Het ontbijt was bij Marjan Smorenburg jarenlang een ondergeschoven kindje. Net als bij veel andere mensen die ze gehaast in de trein koffie en een donut naar binnen zag werken. Geen goed begin van de dag, merkte ze. De laatste jaren ontbijt Marjan als een koning, omdat het haar een geweldig gevoel geeft.
Lees verder


Marjan ontbijt 1
banner Lamberts nieuwsbrief 1ste kwartaal 728x90 px
En verder:
MMV is een vereniging die 45 jaar geleden is opgericht door oud-patiënten van dokter Cornelis Moerman. Anno 2020 een levendige vereniging van duizenden mensen die actief willen werken aan hun gezondheid. Om kanker te voorkomen, ter ondersteuning van een (kanker)behandeling of om het leven met een chronische ziekte draaglijker te maken. Want dat kan met voeding en leefstijl!

Je bent lid voor slechts 2,92 per maand, daarvoor krijg je 10 x per jaar het ledenmagazine Uitzicht, korting op interessante producten en diensten en de kans om leuke mensen te leren kennen!

Iedere week informeert de redactie van MMV u over relevant nieuws met betrekking tot voeding, kanker en de gezondheid. Stuur Divitaal door naar bekenden of schrijf je hier in om Divitaal wekelijks automatisch te ontvangen.
Sapmaker 728x90
roderoos728
MailPoet