• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Voedingsmiddelen / Pasta (volkoren)

Pasta (volkoren)

Pasta is de benaming voor Italiaanse deegwaren zoals spaghetti en macaroni. In Italië, en tegenwoordig in bijna alle Westerse landen, worden deze pasta’s gegeten met sauzen en groenten.
Pasta werd waarschijnlijk het eerst gebruikt in China, waar het nog steeds veel wordt gegeten. Chinese en Aziatische pastasoorten worden echter vooral “noedels” genoemd.

Witmeel
Pasta’s zijn rijk aan koolhydraten en zetmelen en worden vaak van witmeel gemaakt. De zetmelen in de pasta zorgen voor pieken in de bloedsuikerspiegel. Voor het verkrijgen van witmeel  worden alle vliezen (zemelen) uit het meel verwijderd.

De zemelen worden gebruikt voor voeding van het vee en de laatste tijd, nu er een zemelrage heerst, is het een gezondsheidsproduct geworden dat extra duur betaald wordt.

Stoelgang
Zemelen hebben de eigenschap dat ze de darmen stimuleren en daardoor de stoelgang bevorderen. Bovendien zorgt het voor ‘massa’ aan de ontlasting.

Je kunt beter volkorenproducten eten, compleet met kiem en zemel. Ook de kiem is van belang, omdat hierin  goede stoffen voorkomen zoals diverse vitaminen van de B-groep, vitamine E en mineralen. De kiem veroorzaakt bederf van het meel (het wordt ‘ranzig’). Het verwijderen van de kiem zorgt ervoor dat het meel langer bewaard kan blijven.

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar

Vitamines en mineralen:

Per 100 g, gedroogde volkoren pasta
Vitamine B1 0,50 mg
Vitamine B2 0,12 mg
Vitamine B6 0,30 mg
Vitamine B11 6 mcg
Kalium 480 mg
Calcium 35 mg
Fosfor 350 mg
Magnesium 100 mg

Bevat ook ijzer, koper en zink.

Pasta (volkoren) 3

Voedingsadvies MMV

Bij kanker
in behandeling
Bij kanker
in remissie
Preventief

Uitleg

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

Met vragen over voeding kunt u als lid van MMV terecht bij het voedingsspreekuur. Iedere maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. 06-57574461.

Recepten met Pasta (volkoren)

Volkoren-pastasalade met ananas 4

Volkoren-pastasalade met ananas

Alle recepten

Advertenties

Lamberts Health Benefits 5
De Roode Roos 6
Tradeline 7

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok