Meedoen: onderzoek naar ‘supervoeding’ bij prostaatkanker

Met steun van onder andere MMV start ErasmusMC binnenkort een studie naar het effect van verrijkte voeding bij prostaatkanker. Er zijn nog tientallen deelnemers gevraagd bij wie een reguliere  behandeling (nog) niet nodig is. Aanstaande woensdag is een online informatiebijeenkomst.

Tomaten met extra lycopeen. Seleniumrijke paparika’s. Als de consument het vraagt, kweken tuinders het er met alle liefde in. In dit geval vroeg Gaston Remmers er om. De agro-ecoloog die uit eigen ervaring de kracht van voeding ervoer bij zijn eigen herstel van kanker, en daar in dit Uitzicht-artikel over vertelde. Met medewerking van ErasmusMC, TNO, Westlandse tuinders en zijn Platform Patiënt en Voeding hoopt Remmers de wetenschap rond voeding en gezondheid een stap verder te brengen.

Want voeding speelt een rol bij het voorkomen én genezen van ziekten. Ook bij prostaatkanker. De carotenoïde lycopeen en het sporenelement selenium zijn niet toevallig uitgekozen. Studies hebben laten zien dat onder meer deze micronutriënten een remmende werking kunnen hebben op de ontwikkeling van prostaatkanker.

Webinar

Bent u geïnteresseerd? Aanstaande woensdag 28 oktober, tussen 20:00 en 21:00 uur, is een online informatiebijeenkomst. Wie zich hiervoor aanmeldt, kan via Zoom bijdragen zien en beluisteren van Chris Bangma, hoofd Urologie van ErasmusMC, dr. Lionne Venderbos assistent-professor bij het ErasmusMC, dr. Peter Voshol, voedingskundige en metabool-expert, en Natasja van der Lely namens de tuinders. Dr. Gaston Remmers en Jan van de Kooij komen als respectievelijk projectleider en ervaringsdeskundige aan het woord. Aanmelden voor het webinar of meteen als deelnemer aan het onderzoek kan hier. Of via e-mail g.remmers@patientENvoeding.nl

Beeld:“Een mens moet leven” by Zijperspace is licensed under CC BY-NC 2.0

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug