Biologisch slechts 35 euro duurder

Biologisch slechts 35 euro duurder
vr, 22/06/2018 - 12:04
Door: jvklinken
1 reacties

De tijd dat we diep in onze beurs moesten tasten om biologisch boodschappen te doen, lijkt voorbij. Blogger Annemarie de Raadt hield het een maandlang bij met als uitkomst dat ze slechts 35 euro meer kwijt was. 

Annemarie schreef over haar bevindingen op haar blog Hetkanwel.net.  De Raadt kocht veel producten in de aanbieding en deed  haar boodschappen vooral bij Albert Heijn. “Bio producten bij Appie zijn goedkoper dan bij de Ekoplaza omdat deze grootgutter toch wel grotere afzetten kent, maar ook omdat het zijn leveranciers zwaar onder druk zet,” rapporteert de Raadt. 

Foodlog deed eerder een vergelijkend prijsonderzoek en ook dat liet zien dat biologisch niet duur hoeft te zijn.  De Raadt berekende voor elke boodschap het verschil tussen gewoon en biologisch. Ze deed boodschappen voor z’n tweetjes, die "geen liters cola of zakken chips verstouwen". Daarnaast deed de Raadt een maandje zonder koek en snoep. “Straks nog even checken hoe het is als ik wel gewoon weer snaai,” aldus de Raadt.

Beeld: nu.nl

Reacties (1)

Astrid Roijen's picture

Astrid Roijen
23 June 2018

De supermarkten hebben niet zo veel keuze in biologische groenten. Geen probleem als je meerdere keren per week lof en wortelen wilt eten. Ik koop bij de natuurvoedingswinkels en ben ruim dubbel zoveel kwijt als bij de supermarkten.