• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Voedingsmiddelen / Lamsoor

Lamsoor

De bladeren van de echte lamsoor (Limonium vulgare) zijn niet eetbaar. De bladeren van de zeeaster zijn wel eetbaar en worden onder de naam “lamsoren” als groente verkocht en gegeten. Doordat beide planten oppervlakkig op elkaar lijken en in hetzelfde biotoop voorkomen, ontstaat gemakkelijk verwarring.

Ziltige smaak
Lamsoren (van de zeeaster) zijn lange, grijsgroene lancetvormige bladeren en hebben een ziltige smaak. De groente groeit van oorsprong op de schorren in Zeeland, langs de Waddenkust op de kwelders en in gebieden die onder invloed van het getijde staan en af en toe overstroomd worden met zeewater; de zogenaamde zilte zoom. De jonge vlezige blaadjes zijn geschikt voor consumptie.

Geteeld
Langs de Westerschelde neemt de plant soms zulke hoge concentraties aan zware metalen uit het vervuilde water op dat deze lamsoren niet meer geschikt is voor consumptie.
Vroeger werd lamsoor alleen in het wild geplukt, tegenwoordig wordt de groente ook geteeld aan de Friese kust.

Was lamsoor voor het bereiden niet te lang in zoet water aangezien deze groente gewend is aan zout water. Hierdoor is zout toevoegen tijdens de bereiding niet nodig.

Latijnse naam: 
Aster tripolium

Wanneer te verkrijgen: 
maart-juli

Lamsoor 3

Voedingsadvies MMV

Bij kanker
in behandeling
Bij kanker
in remissie
Preventief

Uitleg

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

Met vragen over voeding kunt u als lid van MMV terecht bij het voedingsspreekuur. Iedere maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. 06-57574461.

Advertenties

Tradeline 4
Lamberts Health Benefits 5
De Roode Roos 6

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok