Voedzame groene-koolsoep
Bereiding
- Verwarm het water, totdat het nog net niet kookt.
- Snijd ondertussen de groene kool en de appel in kleine blokjes. Meng dit met de olijfolie, citroensap, dille en tijm. Laat het geheel 5 minuten staan, zodat de smaak goed in de kool en de appel trekt.
- Doe de geweekte amandelen (het weekwater weggooien) samen met het hete water in een blender en pureer het.
- Voeg daarna het kool-appelmengsel toe en pureer het nogmaals, nu helemaal fijn.
- Dien de soep gelijk op, met een plukje alfalfa erbovenop.
Ingrediƫnten
| Aantal personen: 2 | K | R | P | |
|---|---|---|---|---|
| Alfalfa | ||||
| 20 g rauw, 6 uur geweekt in water Amandel (bitter) | ||||
| 1 Appel | ||||
| 5 ml sap Citroen | ||||
| halve tl Dille | ||||
| 100 g, zonder de middenstronk Groene kool | ||||
| 20 ml Olijfolie | ||||
| halve tl Tijm | ||||
| Halve liter tegen de kook aan Water toegepast in een gerecht |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend
