• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 8, Werk, voeding en kanker 1
Uitzicht 7, Vitamine C en kanker 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • MMV-Voedingsrichtlijnen
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Spitskoolsalade
Spitskoolsalade 3

Spitskoolsalade

Bereiding

1. Snijd de spitskool in dunne repen en blancheer deze 1 à 2 minuten in gekookt water. Goed laten uitlekken.
2. Snijd de pruimen in kleine stukjes en meng goed door de kool samen met de gember.
3. Meng de citroensap, olijfolie en peper.
4. Voeg dit toe aan de salade en schep het goed om.
5. Hak de walnoten grof en strooi deze erover.

Terug naar alle gerechten

Ingrediënten

Aantal personen: 2 K R P
3 el sap van een Citroen
2 tl gedroogde Gember
6 el Olijfolie
snuf peper
6 gedroogde Pruim
250 g Spitskool
50 g Walnoot

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Kamut-toetje 4

Kamut-toetje

Romige koolsalade 5

Romige koolsalade

Bieten-ovenschotel met ui en kaas 6

Bieten-ovenschotel met ui en kaas

Chemo geeft bij darmkanker vanaf 70 jaar geen overlevingsvoordeel meer 7

Chemo geeft bij darmkanker vanaf 70 jaar geen overlevingsvoordeel meer

Laatste nieuws

Advertenties

No items found

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Name(Vereist)

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.