Falafelsalade
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 160C.
- Snipper de rode ui en hak de knoflook en peterselie fijn.
- Doe de kikkererwten, ui, knoflook, peterselie, komijnpoeder en ei in de keukenmachine en maal tot een grove pasta.
- Draai balletjes van het mengsel en druk ze op een met bakpapier beklede bakplaat plat.
- Bak de falafel gedurende 30 minuten in de oven tot ze knapperig zijn.
- Hak ondertussen de munt fijn en meng met wat peper door de biogarde.
- Verdeel de bladsla over vier borden, verdeel hier de falafel en granaatappelpitjes over.
- Dresseer met munt/biogardedressing.
Ingrediƫnten
| Aantal personen: 2 | K | R | P | |
|---|---|---|---|---|
| 8 el Biogarde | ||||
| 1 Ei (kip) | ||||
| 100 g pitjes Granaatappel | ||||
| 400 g gekookt Kikkererwt | ||||
| 1 teen Knoflook | ||||
| 1 tl Komijnpoeder | ||||
| paar takjes Munt | ||||
| Peper (zwart) | ||||
| 1 bosje Peterselie | ||||
| 200 g Sla | ||||
| 1 Ui (rode) |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend
