• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Olijvensoep
Olijvensoep 3

Olijvensoep

Bereiding

1. Laat de olijven uitlekken.
2.Snipper de sjalot en smoor deze kort in een klontje boter.
3. Smoor op het laatst de gesnipperde knoflook mee.
4. Voeg olijven, water, lavas, citroentijm, laurierblad, stukje citroenschil en peper toe en laat op laag vuur een half uurtje sudderen.
5. Verwijder tijm, laurierblad, citroenschil en pureer de soep.
6. Voeg de havermelk toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
7. Schenk de soep in vier ondiepe borden en garneer met een lepeltje olijventapenade.

Terug naar alle gerechten

Ingrediƫnten

Aantal personen: 4 K R P
stukje schil van een Citroen
200 ml Havermelk
4 teentjes Knoflook
1 Laurierblad
15 g Maggiplant (Lavas)
250 g groene Olijf
Peper (zwart)
25 g Roomboter
100 g sjalot
1 takje (citroen) Tijm
1 lt Water toegepast in een gerecht

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Knolselderijsoep met knoflook 4

Knolselderijsoep met knoflook

Gestoofde spruiten met hazelnoten 5

Gestoofde spruiten met hazelnoten

Gemengde salade met bloemkool en avocado 6

Gemengde salade met bloemkool en avocado

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

De Roode Roos 7
Tradeline 8
Lamberts Health Benefits 9

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok