• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Voedingsmiddelen / Mango

Mango

De mango is een tropische steenvrucht die een heerlijk zoete smaak heeft. De schil kan in kleur varieren tussen groen en rood en het vruchtvlees is diep geel van kleur. Mango zit bomvol vitamine A, B6, C en E.

Schil
Wetenschappelijke studies tonen aan dat bepaalde verbindingen in de schil van de mango de potentie hebben om de kans op bepaalde ziektes, zoals diabetes, te hoog cholesterol en sommige vormen van kanker, te verminderen.
Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat de stof triterpeen in mango’s een effectieve remmer van prostaat- en huidkankers is.
De polyfenolen die in mango’s te vinden zijn, zorgen er voor dat darmkanker- en borstkankercellen worden geëlimineerd en gezonde cellen met rust worden gelaten.

Bloedsuikerspiegel
Volgens wetenschappelijk onderzoek helpt het dagelijks eten van mango’s de bloedsuikerspiegel te verlagen en te reguleren, ook al bevatten ze veel natuurlijke suikers.

Australisch onderzoek uit 2006 laat zien dat het eten van mango’s ontstekingsreacties vermindert waardoor een hoog cholesterol wordt voorkomen.

Latijnse naam: 
Mangifera indica

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar (import).

Vitamines en mineralen:

Per 100 g vers
Vitamine A 0,10 mg
Vitamine B1 0,05 mg
Vitamine B2 0,05 mg
Vitamine B6 0,04 mg
Vitamine B11 20 mcg
Vitamine C 36 mg
Kalium 190 mg

Literatuur:

  • Tumori. 2013 Mar-Apr;99(2):239-48. doi: 10.1700/1283.14199.
  • Dr Hans Stoop, Uitzicht 2010-5
Mango 3

Voedingsadvies MMV

Bij kanker
in behandeling
Bij kanker
in remissie
Preventief

Uitleg

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

Met vragen over voeding kunt u als lid van MMV terecht bij het voedingsspreekuur. Iedere maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. 06-57574461.

Recepten met Mango

Drie kleuren smoothie 4

Drie kleuren smoothie

Oosterse spaghettisalade 5

Oosterse spaghettisalade

Alle recepten

Advertenties

De Roode Roos 6
Tradeline 7
Lamberts Health Benefits 8

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok