• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Voedingsmiddelen / Rietsuiker

Rietsuiker

Rietsuiker is een product van suikerriet. Het sap van suikerriet wordt ingekookt, gekristalisseerd en gezeefd. Er bestaat witte, lichtbruine en donkerbruine rietsuiker (deze wordt na bovenstaand proces ook nog geraffineerd). Verder is er ook nog ruwe rietsuiker. Die is ongeraffineerd en bevat meer vitamines en mineralen dan de andere rietsuikers.
Volgens verschillende bronnen zouden bij het raffinageproces koeienbeenderen worden gebruikt.

Zo min mogelijk
Er zijn verschillende redenen om zo min mogelijk suiker aan het dagelijks dieet toe te voegen. Het zet het lichaam aan tot bepaalde processen die nadelig zijn voor de gezondheid. Bij de productie van suiker worden namelijk vitamines en mineralen aan het product onttrokken. Deze voedingsstoffen hebben we juist nodig om suiker te kunnen verteren.

Tekorten
Door de onttrekking kunnen op den duur ernstige tekorten in het lichaam ontstaan waardoor het lichaam uit balans raakt. Dagelijkse suikerconsumptie veroorzaakt op den duur gezondheidsklachten waaronder botontkalking, diabetes type-2, infecties, overgewicht, gebitsproblemen, bloedarmoede en hart- en vaatziekten.

Oersuiker
Oersuiker (oerzoet) is ongeraffineerde rietsuiker. Dit is een beter alternatief, maar de NTTT artsen raden aan om ook deze vorm van suiker niet te gebruiken. Wie geen kanker heeft of heeft gehad, zou het incidenteel als vervanger van suiker kunnen gebruiken. Betere vervanging is honing (maximaal een theelepel per dag) of stevia (ongeraffineerde, groene stevia).

Latijnse naam: 
Saccharum officinarum (suikerriet)

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar.

Vitamines en mineralen:

Per 100 g
Vitamine B1 0,01 mg
Vitamine B2 0,01 mg
Kalium 50 mg
Calcium 50 mg
Fosfor 25 mg

Bevat ook ijzer en zink.

Rietsuiker 3

Voedingsadvies MMV

Bij kanker
in behandeling
Bij kanker
in remissie
Preventief

Uitleg

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

Met vragen over voeding kunt u als lid van MMV terecht bij het voedingsspreekuur. Iedere maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. 06-57574461.

Advertenties

Tradeline 4
De Roode Roos 5
Vithortho zink 4 in 1

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament