• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Voedingsmiddelen / Vlees (Wild)

Vlees (Wild)

Voedingsstoffen en werking
Vlees van wilde dieren bevat een aantal gezonde voedingsstoffen. Zo is de verhouding omega-6 tot omega-3 vetzuren circa 4, veel gunstiger dan bij ander rood vlees. Daarnaast bevat wild vlees veel hoogwaardig eiwit, veel kalium, fosfor, zink, ijzer en vele vitaminen uit de B-groep en daarnaast vitamine E.

Wild
Wild is de naam voor dieren die leven in het wild en bejaagd mogen worden zoals fazant, ree, haas, eend en konijn. De periodes dat op het wild gejaagd mag worden verschillen.

Hoewel wild in feite ook rood vlees is, wordt dit binnen de MMV-voedingsrichtlijnen als aparte categorie aangemerkt vanwege de gunstige verhouding tussen omega-3 en omega-6 vetzuren in wild. Darrom is wild incidenteel toegestaan en regulier rood vlees (van de slager) wordt afgeraden.

Wanneer te verkrijgen: 
Het jachtseizoen verschilt per diersoort.

Literatuur:

  • Abid Z. et al. Meat, dairy and cancer. Am J Clin Nutr. 2014 May 21;100(Supplement 1):386S-393S.
  • Mourouti N. et al. Meat consumption and breast cancer: A case-control study in women. Meat Sci. 2014 Oct 23;100C:195-201. doi: 10.1016/j.meatsci.2014.10.019

Beeld: smulweb.nl

Vlees (Wild) 3

Voedingsadvies MMV

Bij kanker
in behandeling
Bij kanker
in remissie
Preventief

Uitleg

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

Met vragen over voeding kunt u als lid van MMV terecht bij het voedingsspreekuur. Iedere maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. 06-57574461.

Advertenties

Vitortho 4
De Roode Roos 5
Tradeline 6

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok