Dafne Schippers combineert lekker met gezond

Dafne Schippers, de vrouw die harder loopt dan menigeen kan fietsen, is ambassadeur van de gezonde keuken. Ze maakt haar eigen recepten, die behalve gezond ook nog eens lekker zijn.

Samen met haar zus Sanne verzorgt ze het blog dafnelikes.com over voeding, vertelt ze in de Telegraaf van afgelopen zaterdag.  Dat blog is min of meer als een grap begonnen, maar nu zijn de zussen er serieus mee bezig. De meeste recepten schrijft Dafne zelf (klik op de foto van het gerecht en je komt bij het recept)..

Brandstof

Dafne: „Al langere tijd wilde ik meer weten over voeding en daarom las ik allerlei boeken op dat gebied. Het gaat natuurlijk om een superbelangrijke brandstof voor ons als sporters. Voeding is ook erg belangrijk voor het herstel na trainingen of wedstrijden, dus daar wil ik van alles over weten. Ik praat nog wel eens wat met een diëtiste, maar over het algemeen bepaal ik mijn voedingspatroon zelf.”

_______________________________________________________________

“Voeding superbelangrijk

voor ons als sporters”                                                                                

___________________________________________________   

Ook lekker

Die blog is ze samen met haar zus gestart omdat ze beiden houden van lekker eten. Maar lekker eten wordt snel gekoppeld aan slecht eten. Dafne: “Ik vind het leuk om te laten zien dat je met gezonde producten ook lekkere dingen kunt maken.”

Op gevoel

Met zichtbaar plezier praat de sprintkampioene over haar capriolen in de keuken. „Ik probeer veel dingen en soms mislukt het compleet. Ik volg zelf nooit een recept van A tot Z. Er moet bij mij altijd iets bij of af en ik doe veel op gevoel.”

Kwark

Ze laat zich sponsoren door een groot zuivelconcern. Dat is geen toeval. “Ik vind het heel belangrijk om feeling te hebben met een merk waar ik wat voor doe. Anders werkt het niet. Zuivel – en met name kwark – is een hele goeie brandstof voor sporters, want het is rijk aan eiwitten en dit is goed voor het herstel van mijn spieren.”

Beeld: 

 

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug