Boosdoener stress te lijf gaan

Boosdoener stress te lijf gaan
di, 03/10/2017 - 08:40
Door: jvklinken
2 reacties

Stress beïnvloedt rechtstreeks de groei van de tumor. Dat is de ervaring van borstkankerpatiënt Linda Woudstra. Bij haar werd negen jaar geleden een tumor in de borst vastgesteld. Hoe het haar daarna verging, vertelde ze zaterdag aan de ruim 300 bezoekers van de MMV-Ledendag in Veenendaal. In het video-interview hieronder vat ze haar lezing samen. Ook haar power point presentatie is terug te zien.

De tweede presentatie was van medisch bioloog Peter Haima die onder de titel "Stressmechanismen uit, herstelsystemen aan. Neem de regie over je gezondheid" aangaf hoe we zelf stress te lijf kunnen gaan. Van Haima's  lezing incl. oefeningen met het publiek zijn video-opnames gemaakt (klik hier voor de dia's van de presentatie).

Natuurarts Trudy Vlot uit Genderen sprak over  "Welvaartsaandoeningen als gevolg van leefstijl". Dat geldt voor maar liefst 70 tot 90 procent van alle aandoeningen, zo betoogde ze. Als arts kiest ze voor een integrale benadering: zowel natuurlijke middelen als reguliere. 

Reacties (2)

theah@chello.nl's picture

theah@chello.nl
18 November 2017

Hallo Linda,

Op het juiste moment het juiste lezen is hoopvol en werkt heel goed van mens tot mens. Prachtig, waardevol en informatieve informatie en kennis.Dit heeft niets met intelligentie te maken, maar alles met het gewone leven leven zoals het bedoeld is. Luisteren naar je gevoel en naar je lichaam.
Mijn naam is Thea, ben 69 jaar, en heb sinds 4 jaar diabetes type 2 (voorgeschiedenis 1 maar hartinfarct gehad). Ervaar momenteel ongezonde stress door situatie waar ik in zit en kan jouw zienswijze en levenservaring heel prima gebruiken. Staar me soms blind op gezonden voeding, maar wil al jaren achter de diepere oorzaken komen en wijsheid vergaren. Je hebt me hiermee een eind op weg geholpen, mede dankzij de MMV die dit filmpje plaatste.
Om het kort te houden: Beide partijen heel hartelijk dank hiervoor. Ga weloverwogen hiermee aan de slag.Fijne dag.

afbeelding van info@lindawoudstra.nl

info@lindawouds...
21 November 2017

Beste Thea! Wat fijn om dit van je te horen, alle ziektes hebben nu eenmaal ook een geestelijke component en dat is lastig omdat dit je meteen verantwoordelijk maakt. Veel mensen kunnen dit niet aan en dat is jammer want ik geloof dat het leven pas optimaal geleeft kan worden als we er volledig verantwoordelijkhied voor nemen, en dus voor alles! Dan wordt genieten pas intens en relaties met mensen hebben ineens diepgang. Ieder mens moet deze weg zelf afleggen en ieder van ons voelt zich daarin heel vaak alleen. Tot je zo'n lief berichtje krijgt! Dank en heel veel succes met het oplossen van jouw puzzel!

Gerelateerde artikelen in Uitzicht