Bouquet Garni
Bereiding
- Zet een pan met 1 liter water op laag vuur.
- Snijd de winterwortel, prei, knolselderij, lavas, ui en evt. de knoflook in stukjes.
- Voeg de groentes en kruiden toe en laat het geheel een uur doorkoken.
- Haal de kruiden e.d. eruit met een schuimspaan of zeef, zodat er een heldere bouillon overblijft.
Ingrediƫnten
| Aantal personen: 4 | K | R | P | |
|---|---|---|---|---|
| 3 tenen Knoflook | ||||
| kwart Knolselderij | ||||
| 1 Laurierblad | ||||
| 4 stelen Maggiplant (Lavas) | ||||
| 5 stelen Peterselie | ||||
| kwart Prei | ||||
| takje Rozemarijn | ||||
| 2 takjes Tijm | ||||
| 1 kleine Ui | ||||
| 1 lt Water toegepast in een gerecht | ||||
| 1 Winterwortel |
Wat betekenen de bolletjes?
De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.
K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker
- Toegestaan
- Aanbevolen
- Incidenteel toegestaan
- Niet toegestaan
- Onbekend
