• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 artikelen
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 2, 2023 Grote schoonmaak 1
Uitzicht 1 2023, Veerkracht 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Recepten
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Suiker
    • Supplementen
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
  • Gezond Leven
    • Voeding
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
    • Uit eten met Moerman
  • Zelfonderzoek
  • Nieuws
    • Laatste nieuws
    • Uitzicht
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Agenda
  • Over
    • Lid worden
    • Bestuur
    • Geschiedenis
    • In de regio
    • Amnestie
    • Steun ons
    • ANBI
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Voedingsmiddelen / Bleekselderij

Bleekselderij

In de traditionele Chinese geneeskunde is al duizenden jaren bekend dat bleekselderij bloeddrukverlagend werkt. Recent wetenschappelijk onderzoek heeft uitgewezen waarom dit zo is.  In selderij zitten actieve organische stoffen van het type phthaliden. Deze stof maakt de spieren rondom bloedvaten rustig en relaxed. Hierdoor gaan de bloedvaten wijder open staan. Daardoor kan het bloed onder een lagere druk stromen.

Veel zout een raadsel
Toch staat de wetenschap nog voor een raadsel aangezien bleekselderij ook veel natrium (zout) bevat. Dat heeft  juist een bloeddrukverhogende werking. Het lijkt aan de verschillende verbindingen en combinaties van vitaminen en mineralen te liggen dat de bleekselderij toch een bloeddrukverlagende werking heeft.

Naast een bloeddrukverlagende werking heeft de bleekselderij ook een vochtafdrijvende werking.

Antikanker
Bleekselderij heeft verder de unieke eigenschap om kanker te bestrijden. Dit gebeurt door twee componenten. In bleekselderij zijn coumarinen te vinden. Dit zijn fytonutriënten die vrije radicalen in het lichaam neutraliseren. De tweede component in bleekselderij is acetyleniciden. Hiervan is wetenschappelijk aangetoond dat ze de groei van tumoren stoppen.

Bleekselderij wordt het best rauw of kort gestoomd gegeten om de werking tot zijn recht te laten komen.

Latijnse naam: 
Apium Graveolens Dulce

Wanneer te verkrijgen: 
juli-september

Vitamines en mineralen:

Per 100 g vers
Vitamine A 0,50 mg
Vitamine B6 1,10 mg
Vitamine B11 12 mcg
Vitamine C 30 mg
Calcium 80 mg
Kalium 400 mg
Natrium 140 mg

Bevat ook vitamine K.

Literatuur:

  • Shiraga T. P104 specific inhibitory effect of celery extract on peptide transporter PEPT1 expression in the human intestinal caco-2 cells. Clinical Nutrition Supplements, Volume 4, Issue 2, 2009, Page 69.
  • Yao Y and Ren G. Effect of thermal treatment on phenolic composition and antioxidant activities of two celery cultivars. LWT – Food Science and Technology, Volume 44, Issue 1, January 2011, Pages 181-185.
Bleekselderij 3

Toepassing binnen NTTT

Bij kanker Bij kanker in remissie Preventief

Toepassing binnen het Moerman dieet

Uitleg

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.

Recepten met Bleekselderij

Groene powerjuice 4

Groene powerjuice

Groentenbouillon 5

Groentenbouillon

Alle recepten
De Roode Roos 6
Vitortho 7
Tradeline 8

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2023 | Website realisatie & advies: WebFundament