Bonenkruid

Bonenkruid is een eenjarige plant die goed te verbouwen is in een eigen moestuin. Het is familie van tijm en rozemarijn en heeft een ietwat bittere smaak. Daardoor past bonenkruid perfect bij peulvruchten zoals tuinbonen. En dat niet alleen voor de smaak. Bonenkruid bestrijdt namelijk de beruchte bijwerking van het eten van peulvruchten: gasvorming. Bovendien zorgt dit kruid er ook voor dat zwaardere maaltijden met veel zetmeel of prote├»nes lichter verteerbaar worden.

Vochtafdrijvend
Wanneer bonenkruid sterk geconcentreerd -bijvoorbeeld als etherische olie- wordt gebruikt, heeft het verschillende bijzondere eigenschappen. Het zou namelijk vochtafdrijvend werken, spijsverteringsbevorderend, ontstekingsremmend en als een afrodisiacum werken.

Tegen diarree
Ook bevat bonenkruid looistoffen waardoor het een samentrekkende werking heeft. Het kruid helpt om die reden erg goed tegen diarree.

Behalve looistoffen bevat bonenkruid stoffen die een antiseptische en slijmoplossende werking hebben. Bonenkruid kan daarom worden ingezet bij luchtwegaandoeningen.

Latijnse naam: 
Satureja hortensis

Wanneer te verkrijgen: 
juli-oktober

0

Toepassing binnen NTTT

Bij kanker Bij kanker
in remissie
Preventief

Toepassing binnen het Moerman dieet

Uitleg

Rood is niet toegestaan
Blauw is toegestaan
Oranje is slechts incidenteel toegestaan
Grijs is onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.