• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Voedingsmiddelen / Kokosbloesemsuiker

Kokosbloesemsuiker

Kokosbloesemsuiker wordt gemaakt van de bloesemnectar van de kokosnootpalmboom en wordt gebruikt in de Indische keuken onder de naam ‘gula djawa’ (deze naam wordt ook voor palmsuiker gebruikt). Kokosbloesemsuiker bestaat net als alle andere zoetstoffen (palmsuiker, kristalsuiker enzovoort) voor zo’n 90 procent uit pure suikers maar is niet geraffineerd (wordt niet verhit). Daardoor bevat het nog een aantal vitamines en mineralen die in geraffineerde kristalsuiker niet te vinden zijn.
Kokosbloesemsuiker ziet eruit als lichtbruine basterdsuiker en heeft een lichte karamelsmaak.

Prebioticum
Kokosbloesemsuiker bevat verschillende B-vitamines en mineralen zoals magnesium, ijzer, zink en kalium. Eveneens is het prebioticum inuline in kokosbloesemsuiker te vinden.
De glycemische index van kokosbloesemsuiker zou heel laag zijn (tussen de 30 en 35), al stellen verschillende experts dat deze waarde waarschijnlijk helemaal niet klopt omdat kokosbloesemsuiker voor 71 procent uit sucrose bestaat. Dat heeft een glycemische index van 65.

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar.

Kokosbloesemsuiker 3

Voedingsadvies MMV

Bij kanker
in behandeling
Bij kanker
in remissie
Preventief

Uitleg

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

Met vragen over voeding kunt u als lid van MMV terecht bij het voedingsspreekuur. Iedere maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. 06-57574461.

Advertenties

De Roode Roos 4
Vitortho 5
Tradeline 6

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok