• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 artikelen
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 2, 2023 Grote schoonmaak 1
Uitzicht 1 2023, Veerkracht 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Recepten
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Suiker
    • Supplementen
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
  • Gezond Leven
    • Voeding
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
    • Uit eten met Moerman
  • Zelfonderzoek
  • Nieuws
    • Laatste nieuws
    • Uitzicht
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Agenda
  • Over
    • Lid worden
    • Bestuur
    • Geschiedenis
    • In de regio
    • Amnestie
    • Steun ons
    • ANBI
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Voedingsmiddelen / Mango

Mango

De mango is een tropische steenvrucht die een heerlijk zoete smaak heeft. De schil kan in kleur varieren tussen groen en rood en het vruchtvlees is diep geel van kleur. Mango zit bomvol vitamine A, B6, C en E.

Schil
Wetenschappelijke studies tonen aan dat bepaalde verbindingen in de schil van de mango de potentie hebben om de kans op bepaalde ziektes, zoals diabetes, te hoog cholesterol en sommige vormen van kanker, te verminderen.
Uit laboratoriumonderzoek blijkt dat de stof triterpeen in mango’s een effectieve remmer van prostaat- en huidkankers is.
De polyfenolen die in mango’s te vinden zijn, zorgen er voor dat darmkanker- en borstkankercellen worden geëlimineerd en gezonde cellen met rust worden gelaten.

Bloedsuikerspiegel
Volgens wetenschappelijk onderzoek helpt het dagelijks eten van mango’s de bloedsuikerspiegel te verlagen en te reguleren, ook al bevatten ze veel natuurlijke suikers.

Australisch onderzoek uit 2006 laat zien dat het eten van mango’s ontstekingsreacties vermindert waardoor een hoog cholesterol wordt voorkomen.

MMV advies
NTTT artsen raden kankerpatiënten aan geen mango te eten, en anderen om slechts incidenteel mango te eten. Dit vanwege het hoge gehalte aan suikers in mango.

Latijnse naam: 
Mangifera indica

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar (import).

Vitamines en mineralen:

Per 100 g vers
Vitamine A 0,10 mg
Vitamine B1 0,05 mg
Vitamine B2 0,05 mg
Vitamine B6 0,04 mg
Vitamine B11 20 mcg
Vitamine C 36 mg
Kalium 190 mg

Literatuur:

  • Tumori. 2013 Mar-Apr;99(2):239-48. doi: 10.1700/1283.14199.
  • Dr Hans Stoop, Uitzicht 2010-5
Mango 3

Toepassing binnen NTTT

Bij kanker Bij kanker in remissie Preventief

Toepassing binnen het Moerman dieet

Uitleg

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.

Recepten met Mango

Oosterse spaghettisalade 4

Oosterse spaghettisalade

Volkoren-pastasalade met ananas 5

Volkoren-pastasalade met ananas

Alle recepten
De Roode Roos 6
Lambers vegan ijzer complex 7
Vitortho 8

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2023 | Website realisatie & advies: WebFundament