• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 artikelen
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 2, 2023 Grote schoonmaak 1
Uitzicht 1 2023, Veerkracht 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Recepten
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Suiker
    • Supplementen
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
  • Gezond Leven
    • Voeding
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
    • Uit eten met Moerman
  • Zelfonderzoek
  • Nieuws
    • Laatste nieuws
    • Uitzicht
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Agenda
  • Over
    • Lid worden
    • Bestuur
    • Geschiedenis
    • In de regio
    • Amnestie
    • Steun ons
    • ANBI
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Voedingsmiddelen / Passievrucht

Passievrucht

De passievrucht komt van oorsprong uit Zuid-Amerika. Tegenwoordig wordt de vrucht vooral geïmporteerd vanuit Kenia, Brazilië, Venezuela, Zimbabwe en Ivoorkust. De leerachtige schil van deze vrucht is donkerpaars van kleur en niet eetbaar. Binnenin zit zacht geel vruchtvlees dat samen met de eetbare pitjes een frisse zoete smaak heeft.

Gezond
De passievrucht ontleent zijn naam aan de passiebloem die de passie (lijdensweg) van Christus zou symboliseren. De plant waar de passievrucht aan groeit, geeft prachtige exotische bloemen.
De gele passievrucht wordt ook wel maracuja genoemd.
De passievrucht is rijk aan ijzer en vitamine A, C, en B12 en is zo te eten. Volgens Amerikaans onderzoek heeft de passievrucht een kankerremmende werking. Het is een erg gezond tussendoortje, maar is ook goed te verwerken in een vruchtensalade, in sap of jam.

Rijp
Koop de vruchten die nog niet heel rimpelig zijn en zwaar voor hun grootte aanvoelen. Een rijpe passievrucht is namelijk helemaal rimpelig aan de buitenkant. Je moet deze snel eten om uitdroging te voorkomen.

Latijnse naam: 
Passiflora edulis

Wanneer te verkrijgen: 
september-oktober

Vitamines en mineralen:

Per 100 g vers
Vitamine A 0,21 mg
Vitamine B1 0,02 mg
Vitamine B2 0,10 mg
Vitamine B6 0,10 mg
Vitamine C 20 mg
Kalium 350 mg
Calcium 15 mg
Fosfor 60 mg
Ijzer 1,6 mg
Magnesium 30 mg

Bevat ook koper en zink.

Passievrucht 3

Toepassing binnen NTTT

Bij kanker Bij kanker in remissie Preventief

Toepassing binnen het Moerman dieet

Uitleg

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.
Vitortho 4
Tradeline 5
De Roode Roos 6

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2023 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok