Rietsuiker

Rietsuiker is een product van suikerriet. Het sap van suikerriet wordt ingekookt, gekristalisseerd en gezeefd. Er bestaat witte, lichtbruine en donkerbruine rietsuiker (deze wordt na bovenstaand proces ook nog geraffineerd). Verder is er ook nog ruwe rietsuiker. Die is ongeraffineerd en bevat meer vitamines en mineralen dan de andere rietsuikers.
Volgens verschillende bronnen zouden bij het raffinageproces koeienbeenderen worden gebruikt.

Zo min mogelijk
Er zijn verschillende redenen om zo min mogelijk suiker aan het dagelijks dieet toe te voegen. Het zet het lichaam aan tot bepaalde processen die nadelig zijn voor de gezondheid. Bij de productie van suiker worden namelijk vitamines en mineralen aan het product onttrokken. Deze voedingsstoffen hebben we juist nodig om suiker te kunnen verteren.

Tekorten
Door de onttrekking kunnen op den duur ernstige tekorten in het lichaam ontstaan waardoor het lichaam uit balans raakt. Dagelijkse suikerconsumptie veroorzaakt op den duur gezondheidsklachten waaronder botontkalking, diabetes type-2, infecties, overgewicht, gebitsproblemen, bloedarmoede en hart- en vaatziekten.

Oersuiker
Oersuiker (oerzoet) is ongeraffineerde rietsuiker. Dit is een beter alternatief, maar de NTTT artsen raden aan om ook deze vorm van suiker niet te gebruiken. Wie geen kanker heeft of heeft gehad, zou het incidenteel als vervanger van suiker kunnen gebruiken. Betere vervanging is honing (maximaal een theelepel per dag) of stevia (ongeraffineerde, groene stevia). 

Latijnse naam: 
Saccharum officinarum (suikerriet)

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar.

Vitamines en mineralen:

  Per 100 g
Vitamine B1 0,01 mg
Vitamine B2 0,01 mg
Kalium 50 mg
Calcium 50 mg
Fosfor  25 mg

Bevat ook ijzer en zink.

0

Toepassing binnen NTTT

Bij kanker Bij kanker
in remissie
Preventief

Toepassing binnen het Moerman dieet

Uitleg

Rood is niet toegestaan
Blauw is toegestaan
Oranje is slechts incidenteel toegestaan
Grijs is onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.