• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 artikelen
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 2, 2023 Grote schoonmaak 1
Uitzicht 1 2023, Veerkracht 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Recepten
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Suiker
    • Supplementen
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
  • Gezond Leven
    • Voeding
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
    • Uit eten met Moerman
  • Zelfonderzoek
  • Nieuws
    • Laatste nieuws
    • Uitzicht
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Agenda
  • Over
    • Lid worden
    • Bestuur
    • Geschiedenis
    • In de regio
    • Amnestie
    • Steun ons
    • ANBI
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Voedingsmiddelen / Seitan

Seitan

Seitan is een vegetarische vleesvervanger. Het heeft een hartige smaak en een vleesachtige structuur. Oorspronkelijk komt het product uit Azië waar het al honderden jaren wordt gegeten.

Seitan wordt gemaakt van tarwegluten. Het is derhalve niet geschikt voor mensen met een glutenintolerantie of met coeliakie.

Bereiding
Van tarwemeel wordt een soepel deeg gemaakt tot de gluten vrij komen. Vervolgens wordt het deeg in koud water gedompeld om zetmelen en zemelen eruit te wassen. Het tarwegluten dat overblijft, wordt gekookt in bouillon waar verschillende smaakmakers aan zijn toevoegd zoals sojasaus, zeewier en gember.
De toevoeging van zeewier aan de bouillon zorgt voor een verhoogd gehalte aan organische verbindingen en spoorelementen. Door de combinatie van seitan met tamari (sojasaus) wordt de opname van de plantaardige eiwitten in het lichaam sterk verhoogd.
Seitan kan ook gemaakt worden van speltmeel.

MMV advies
Door de hoge concentratie van alle aminozuren (meer dan soja), is  het een zeer geschikt voedingsmiddel in de NTTT.  Binnen het Moermandieet past seitan niet omdat het een onvolwaardig product is. Het eindproduct is bereikt door de koolhydraten uit de deegbal te wassen, zodat alleen de gluten, zemelen en kiem overblijven. Ook nuttige stoffen (koolhydraten) zijn eruit gehaald. Andere reden waarom seitan niet past binnen het Moermandieet is dat het een hoge eiwitconcentratie heeft.

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar.

Vitamines en mineralen:

Per 100 g vers
Vitamine B1 0,03 mg
Vitamine B2 0,03 mg
Natrium 680 mg
Kalium 84 mg
Calcium 29 mg
Magnesium 25 mg

Bevat ook ijzer, koper en zink.

Seitan 3

Toepassing binnen NTTT

Bij kanker Bij kanker in remissie Preventief

Toepassing binnen het Moerman dieet

Uitleg

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.
Lambers vegan ijzer complex 4
Tradeline 5
De Roode Roos 6

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2023 | Website realisatie & advies: WebFundament