Steranijs

Steranijs is de gedroogde bloem van een boom die in Azië groeit. Steranijs heeft de vorm van een ster met acht punten en heeft een zoete, warme smaak die voller en sterker is dan die van anijszaad.
Steranijs is niet geschikt om zo op te eten maar is uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het zetten van thee of het kruiden van gerechten en dranken.

Anethol
Steranijs bevat anethol, een fyto-oestrogeen oftewel een bio-identiek hormoon, dat soms wordt voorgeschreven bij moeders die de melkproductie willen stimuleren. Aan anethol heeft steranijs tevens zijn unieke smaak te danken.

Hiernaast ondersteunt anethol ook het spijsverteringssysteem en vermindert het de symptomen van darmkrampjes bij baby’s. Hoogstwaarschijnlijk komt dit omdat anethol gasreducerend werkt.

Antiviraal
Steranijs bevat een antiviraal component genaamd shikiminezuur dat gebruikt wordt voor de productie van tamiflu (een antivirusmiddel). Wetenschappelijk onderzoek uit 2008 laat zien dat de combinatie van shikiminezuur en quercetine geheel kunnen voorkomen dat virale infecties het lichaam binnendringen. Hiernaast heeft steranijs een antibacteriële en antischimmelwerking.

Als laatste heeft steranijs een verwarmende werking door de stoffen linalol en limoneen. Linalol beschermt de bloedvaten en verbetert de doorbloeding. Limoneen heeft een antikankerwerking. Samen zorgen deze antioxidanten ervoor dat het energieniveau op peil wordt gehouden en stimuleren ze het lichaam om slijm op te hoesten bij verkoudheden, astma en bronchitis.

Latijnse naam: 
Illicium verum

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar.

0

Toepassing binnen NTTT

Bij kanker Bij kanker
in remissie
Preventief

Toepassing binnen het Moerman dieet

Uitleg

Rood is niet toegestaan
Blauw is toegestaan
Oranje is slechts incidenteel toegestaan
Grijs is onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.