Stroop

Stroop is er in vele soorten. Suikerbietenstroop, suikerrietstroop, maisstroop en de gezondere versies zoals appel- en perenstroop.
Stroop maken is een oude conserveringsmethode voor appels en peren maar stroop is ook een bijproduct van de suikerindustrie. De naam stroop is eigenlijk een verzamelnaam voor dikke, geconcentreerde zoete vloeistoffen.

Bij bloedarmoede
Zoals gezegd zijn appel- en perenstroop de gezondste en oudste soorten stroop. Appelstroop bevat een aanzienlijke hoeveelheid ijzer en wordt daarom vaak aangeraden aan mensen die bloedarmoede hebben of zich erg vermoeid voelen.
Esdoornstroop (of siroop) is ook een natuurlijke stroop die wordt gemaakt van het sap van de ahorn of esdoorn. Deze stroop zou  talloze gezondheidsbevorderende eigenschappen bevatten.

MMV advies
Stroop past niet binnen het Moermandieet en slechts zeer beperkt binnen het NTTT dieet.  Binnen het NTTT dieet wordt stroop bij en na kanker helemaal afgeraden. Preventief kan appelstroop (biologisch uiteraard) incidenteel worden gebruikt. Geen andere soorten stroop. 

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar.

Vitamines en mineralen:

  Per 100 g rinse appelstroop
Vitamine B1 0,03 mg
Vitamine B2 0,10 mg
Vitamine B6 0,20 mg
Vitamine B6 0,05 mg
Kalium 1000 mg
Calcium 20 mg
Fosfor 100 mg
Ijzer 14 mg
Magnesium 60 mg
0

Toepassing binnen NTTT

Bij kanker Bij kanker
in remissie
Preventief

Toepassing binnen het Moerman dieet

Uitleg

Rood is niet toegestaan
Blauw is toegestaan
Oranje is slechts incidenteel toegestaan
Grijs is onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.