Yoghurt

Yoghurt is een melkproduct dat op gecontroleerde wijze verzuurd is. Om dit proces tot stand te brengen, worden twee soorten levende yoghurtculturen aan melk toegevoegd. Het gaat hierbij om lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus en streptococcus thermophilus.

Biogarde
Dit zijn niet dezelfde rechtsdraaiende melkzuurbacteriën die biogarde zijn gezondheidsbevorderende werking geven. Biogarde is  ook lichter verteerbaar dan yoghurt.

MMV advies
Binnen de oorspronkelijke Moermantherapie wordt aangeraden om in plaats van yoghurt te kiezen voor biogarde, kefir of geitenyoghurt. NTTT artsen staan het gebruik van yoghurt wel toe, maar kankerpatiënten en in remissie slechts incidenteel. Belangrijk is dat er gekozen wordt voor biologische, volvette yoghurt. Verder raden de NTTT artsen aan om niet meer dan 200 ml per dag te gebruiken. 

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar.

Vitamines en mineralen:

  Per 100 g, halfvol
Vitamine A 0,01 mg
Vitamine B1 0,04 mg
Vitamine B2 0,17 mg
Vitamine B6 0,04 mg
Vitamine B11 7 mcg
Vitamine B12 0,40 mcg
Vitamine C 1,6 mg
Kalium 150 mg
Calcium 110 mg
Fosfor 90 mg
Magnesium 15 mg

Bevat ook koper en zink.

Literatuur:

  • Andrew L. Kau et al. Human nutrition, the gut microbiome and the immune system. doi:10.1038/nature10213.
  • Francisco Guarner, Juan-R Malagelada. Gut flora in health and disease. The Lancet.Vol 360.February 8, 2003
0

Toepassing binnen NTTT

Bij kanker Bij kanker
in remissie
Preventief

Toepassing binnen het Moerman dieet

Uitleg

Rood is niet toegestaan
Blauw is toegestaan
Oranje is slechts incidenteel toegestaan
Grijs is onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.