Zonnebloemolie

Zonnebloemolie is een plantaardige olie die wordt gemaakt uit de pitten van de zonnebloem. De pitten moeten eerst van hun schil worden ontdaan, daarna worden ze gemalen en vervolgens moet deze pasta koud geperst worden. Zonnebloemolie heeft een lichtgele kleur en een nootachtige smaak.
Zonnebloemolie bevat een hoge concentratie vitamine E, verder bevat het lecithine en betacaroteen. Wanneer zonnebloemolie wordt verhit gaan de vitamines en vetzuren verloren.

Zonnebloemolie past niet binnen het Moermandieet omdat zonnebloemolie veel omega-6 vetzuren bevat. Omega-6 vetzuur bevordert ontstekingen en daardoor ook de kans op kanker. Omdat het menselijk dieet al (te) veel omega-6 vetzuren bevat is het belangrijk om omega-3 vetzuren toe te voegen aan het dieet om de balans te herstellen. 

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar.

0

Toepassing binnen NTTT

Bij kanker Bij kanker
in remissie
Preventief

Toepassing binnen het Moerman dieet

Uitleg

Rood is niet toegestaan
Blauw is toegestaan
Oranje is slechts incidenteel toegestaan
Grijs is onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.