2018 – Uitzicht 8

3.50

Categorie:

Beschrijving

Uit de inhoud van Uitzicht 8-2018:

  • Met zijn overlijden in 2016 laat Han Heerkens (toen 58) een grote leegte na bij zijn vrouw, kinderen en andere geliefden. Maar zijn enthousiasme, hartstocht en ideaal om alle  mensen met kanker een eerlijke kans op genezing te geven, blijven levend via zijn stichting Kans Tegen Kanker die financiële steun biedt als de zorgverzekering de rekening niet vergoed. “De kosten mogen geen belemmering zijn.”
  •  In de rubriek In de media een pleidooi voor meebeslissen van de patiënt over de besteding van  anti-kankerfondsen. “Dan ga je in ieder geval geen onzinonderzoek meer doen.”
  •  Weigert uw ziektekostenverzekeraar de kosten van een, door een arts voorgeschreven, kankerbehandeling te vergoeden? Mogelijk komt u in aanmerking voor een uitkering bij de Stichting Kans Tegen Kanker.
  • In de rubriek Lijf & Leden onder de kop “Heb je nog kippenvoer over?”  vertelt  Marion Mennes hoe ze in aanraking kwam met MMV. Via haar schoonvader kreeg ze Uitzicht al vaak onder ogen. Artikelen waarvan hij dacht dat ze haar zouden interesseren, omcirkelde hij met ‘Voor Marion’. Toen hij overleed, nam ze het MMV-lidmaatschap van hem over.
  • Hij heeft 120.000 nieuwsbrieflezers,  tienduizenden volgers en zowel van zijn boek ‘De Supplementenwijzer’ als van ‘De Voedingswijzer’ werden meer dan 10.000 exemplaren verkocht.  Op 10 november is hij  een van de sprekers tijdens de MMV-ledendag. Wie ís Juglen Zwaan en hoe denkt hij over voeding en gezondheid? “Ik wil mensen inspireren om weer naar hun eigen lichaam te luisteren.”
  • Gert  Schuitemaker: Waar gaan de miljoenen van Maarten van der Weijden heen?
  • Uit de spreekkamer: Vergrote prostaat, Polycythaemina vera en hoge oogdruk