2020 – Uitzicht 4

3.50

Categorie:

Beschrijving

In deze Uitzicht:

Interview

Zes jaar geleden kreeg Willem Fennema (85) lymfeklierkanker. Zijn echtgenote Dettie (86), sinds jaar en dag lid van de vereniging, besloot direct te gaan koken volgens de richtlijnen van MMV.  Mede dankzij het Moermandieet is hij er nog en kon hij de behandelingen goed aan, is haar overtuiging. Willem: ‘Ik bleef me goed voelen en mijn bloedwaarden waren steeds uitstekend.’

Mediacolumn – 

Terwijl Europa met nieuwe middelen het uitroeien van insecten succesvol voortzette, mocht Bayer c.s. de oude spulletjes – inclusief DDT – gewoon blijven produceren voor Afrika.

Wetenschap –

Virussen zorgen de afgelopen decennia voor pandemieën en sterfte in korte tijd. SARS-CoV-2 raakt ons allemaal, maar mensen met een verzwakte afweer in het bijzonder. Wat is een virus eigenlijk? En waarom werkt het immuunsysteem van sommigen niet zoals het zou moeten? Een kijkje in de wetenschap van dr. Hans Stoop.

Interview –

Wat kunnen we zélf doen? Die vraag hield Christine Vermeer (53) en vooral haar man Mart bezig toen er zeven jaar geleden longkanker bij hem werd ontdekt. ‘Niks’, luidde het ontnuchterende antwoord van de arts. Meer dan je denkt, ontdekten zij zelf.

Recepten (met rettich) 

  • Noodles met waterkers en avocado
  • Oosterse rettichstoof
  • Salade met kiemen
  • Krachtige groentenbouilon
  • Fitsap

Achtergrondverhaal –

Wie belooft met een vitaminepil of supplement van het coronavirus te kunnen genezen, krijgt het aan de stok met de autoriteiten. Terecht, want zo simpel is het niet. Gezondheid vraagt om een investering in
goede leefstijlgewoonten, waarbij kruiden en natuurgeneeskundige supplementen een positief verschil kunnen maken.

Aan de slag met gezond leven – Doe mee met een MMV-koffie-experiment

Interview met arts Gio Meijer

Gio Meijer is arts voor integrale geneeskunde in Amsterdam. In haar praktijk heeft zij oog
voor alle behandelmethoden en de mens als geheel, maar haar hart gaat uit naar de
homeopathie. ‘Het is mooi om te zien hoe mensen opbloeien en autonomer worden.’

Column van prof. dr. Frits Muskiet over de cytokinenstorm

Een immuunreactie dient niet alleen gestart, maar ook afgeremd en actief gestopt te worden. Bij veel slachtoffers van het coronavirus ontbreekt balans in de immuunreactie.

Marry’s kruidentuin – 

Citroenmelisse

Uit de spreekkamer – 

Hoe verbeter ik mijn cholesterol –  Advies m.b.t. hyperhydrosis – Ik moet vloeibaar voedsel eten, hoe houd ik het gezond?