2019 – Uitzicht 8

3.50

Categorie:

Beschrijving

Uitzicht 8-2019

Interview – In 2016 werd Marjan Smorenburg (55) geconfronteerd met borstkanker in haar beide borsten. Tijdens het ziekteproces ontdekte ze nieuwe kanten van zichzelf. “Vroeger stond ik veel minder stevig in het leven. Zelf de regie nemen, zet je in je kracht.”

In de media – “De Kanter behandelt longkankerpatiënten in het Antoni van Leeuwenhoekziekenhuis. ‘Twee van de drie rokers gaan er aan dood. Het grote geluk van de tabaksindustrie is dat het zo lang duurt. Dertig jaar. Daarom doet niemand wat.’”

Dr. Hans Stoop – Kanker ontstaat vaak als gevolg van schadelijke prikkels van buitenaf die onze genen aan- en uit kunnen zetten. Deze wetenschap die de laatste jaren volop in de belangstelling staat bij kankeronderzoekers heet epigenetica. Het goede nieuws: met volwaardige voeding en een gezonde leefstijl kunnen we onze genen zelf de gezonde kant op dirigeren!

Lijf & leden – Als haar moeder in 2017 ernstig ziek wordt, gaat Marianne Wieffering (46)
op zoek naar aanvullende therapieën naast de reguliere. Ze stuit op MMV en doet haar moeder en zichzelf een lidmaatschap cadeau.

Interview – Haar moeder overleefde kanker bijna veertig jaar dankzij de Moermantherapie.
Het inspireert Marlie Hillekens (61) al jaren om zich in te zetten voor MMV. Ze is beheerder van de facebookgroep ‘Eten volgens Moerman’, en sinds een jaar voorzitter van het bestuur. Op de
landelijke ledendag op 19 oktober is Hillekens dagvoorzitter. Een interview over motivatie, inspiratie en haar visie op de vereniging. “In het begin was ik een soort zendeling.”

Marry’s kruidentuin – Smeerwortel is een smeermiddel. Zowel voor spieren en gewrichten als voor longen, huid en wonden. In het najaar slaat hij alle energie op in zijn wortels. Hét moment om die wortels te oogsten.

Dr. Gert Schuitemaker – Steeds meer mensen bewust van monopolie op therapie.

Uit de spreekkamer – Huid en vetbalans; spierreuma en prednison; moffenlaarzen en epilepsie