• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Voedingsmiddelen / Kwark

Kwark

Kwark is de laatste jaren weinig populair. Veel mensen kiezen liever voor yoghurt of biogarde omdat kwark te vet zou zijn. Toch is kwark een van de basisingrediënten van het oergezonde Budwigpapje, een recept dat regelmatig als aanvulling wordt gebruikt binnen het Moermandieet (wel overleggen met NTTT-arts).

Kwark is eigenlijk hele verse jonge kaas. De melk wordt aangezuurd met melkzuurbacteriën, hierna wordt stremsel toegevoegd. Kwark wordt gemaakt van koe-, geiten- of schapenmelk, maar volgens de Nederlandse Warenwet is de term “kwark” alleen bedoeld voor kwark van koemelk.

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar.

Vitamines en mineralen:

Per 100 g
Vitamine A 0,01 mg
Vitamine B1 0,04 mg
Vitamine B2 0,30 mg
Vitamine B6 0,01 mg
Vitamine B11 10 mcg
Vitamine B12 0,70 mg
Calcium 130 mg

Literatuur:

  • Benbrook CM, Butler G, Latif MA, et al. (2013). Organic Production Enhances Milk Nutritional Quality by Shifting Fatty Acid Composition: A United States—Wide, 18-Month Study. PLoS ONE 8(12): e82429.
  • Crittenden RG and Bennett LE. Cow’s milk allergy: a complex disorder. J Am Coll Nutr December 2005 vol. 24 no. suppl 6 582S-591S.
Kwark 3

Voedingsadvies MMV

Bij kanker
in behandeling
Bij kanker
in remissie
Preventief

Uitleg

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

Met vragen over voeding kunt u als lid van MMV terecht bij het voedingsspreekuur. Iedere maandagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. 06-57574461.

Recepten met Kwark

Feestelijke fruitgelei 4

Feestelijke fruitgelei

Budwigpapje 5

Budwigpapje

Alle recepten

Advertenties

De Roode Roos 6
Vitortho 7
Lamberts Health Benefits 8

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok