Jammer dat ik MMV niet eerder was tegengekomen

Jammer dat ik MMV niet eerder was tegengekomen

di, 11/07/2017 - 20:29
Door: jvklinken
2 reacties

Ex-borstkankerpatiënt Angré Strijd kwam pas in een laat  stadium van haar ziekte op internet MMV tegen. Een eye-opener: "Dat gebrek aan goede voeding aan de basis kan
liggen van mijn ziekte, was nieuw voor me. Ontzettend jammer dat ik dat niet veel eerder heb geweten. Ik ben ervan overtuigd dat ik bij een gezond voedingspatroon
nooit ziek was geworden”, zegt Angré, die moeder is van vier kinderen. Lees ook het interview met haar  in Uitzicht nr. 2 - 2015.

angré strijd from MMV on Vimeo.

Reacties (2)

Annekesvdh's picture

Annekesvdh
13 August 2017

Dank je Angré voor jouw indrukwekkende verhaal.
Ik heb jl. 22-11 een borstamputatie gehad. Met tisseu expander.
Ook hormonaal is een isseu. Geen uitzaaiingen in okselklieren en geen bestraling.
Ik zit nog midden in het verwerkingsproces. laatste chemo was 21 april.

Nu word ik door het ziekenhuis opgeroepen voor een mammografie voor de gezonde kant. Ik zie hier erg tegenop en denk eigenlijk dat ik dat niet wil.
Ik merk dat de druk erg hoog is en het moeilijk is om in gesprek te gaan. Het is fijn om jouw verhaal te horen. Ik ben dus niet alleen in deze.
De hormoontherapie in de vorm van arotamaseremmer zag ik niet zitten. statistisch gezien moeten er in mijn geval 100 vrouwen behandelt worden om er 3 te redden. En ik geloog ook in goede voeding en bewegenk. De arotomaseremmer tast je gezondheid aan.
Ik ben wel met lijnzaad en dim aan de slag gegaan.
Nogmaals, heel erg bedankt voor jouw verhaal. Ik haal hier kracht uit.

afbeelding van Strijd

Strijd
11 October 2017

Beste Anneke, fijn te horen dat je kracht kunt halen uit mijn verhaal. Heel veel sterkte gewenst met jouw traject naar goede gezondheid!