Miny voelde zich wel heel erg op zichzelf teruggeworpen

Miny voelde zich wel heel erg op zichzelf teruggeworpen

ma, 20/03/2017 - 12:01
Door: jvklinken
4 reacties

Een operatie om het gezwel in haar borst weg te halen, had haar volledige instemming. Waar Miny Potze wel moeite mee had, waren de hormoon- en chemokuur. Daar kon ze maar geen "ja"tegen zeggen. "Doe dan alleen de hormoonkuur", stelde haar arts voor maar ook dat idee sloeg ze af. "Ik had er bij anderen zoveel narigheid van gezien." Ze zei uiteindelijk "nee" maar kwam daardoor wel heel erg alleen te staan. Zie het video-interview hieronder. Lees meer.

Reacties (4)

ernanieuwmans's picture

ernanieuwmans
25 March 2017

Beste Miny,

Heel moedig van je om, zeker op jouw leeftijd, je op te durven stellen tegen de regulieren en je eigen gevoel te volgen! Hopelijk komen er steeds meer mensen die 'gewoon' baas durven zijn over eigen lichaam en zelf hun behandeling bepalen - en die zich niet meer bang laten maken of onder druk laten zetten door de enkel en alleen door winst maken gedreven medicijnenmaffia c.q. door hun vertegenwoordigers: de artsen (want als er geen patiënten meer zijn: hoe betalen die artsen dan hun hypotheek ...).

Vriendelijke groeten, Erna

Ineke Spijker's picture

Ineke Spijker
25 March 2017

Beste Miny ,

Ik heb precies hetzelfde gedaan ,dus weet maar al te goed hoe je je voelt .
Er is een borstamputatie gedaan en er zijn 28 lymfeklieren weggehaald .
Bij de eerste controle in het ziekenhuis ,"moest "ik al weer de mallemolen in .
Een petscan ,en dat terwijl ik mijn arm niet eens omhoog kon doen .....
Nu heb ik alles geweigerd ,wat "ze "maar uit de kast haalden ;chemo ,hormoon-" therapie " en ik ben lid geworden van MMV .
Het is verschrikkelijk hoe je als een winstgevend object en als enkel lichaam ,het systeem wordt doorgejaagd ...als je ze de kans geeft .
Op die manier wil men wel enorme bedragen uitgeven ,maar als je vriendelijker methoden wilt kiezen ,mag je blij zijn met het maximum bedrag uit de aanvullende verzekering .
Hoezo vrijheid van -medische- keuze ?
Ik mag hopen en bidden ,dat meer mensen bewuste keuzes gaan maken !
vriendelijke groet ,

Ineke Spijker

skiestra@hetnet.nl's picture

skiestra@hetnet.nl
26 March 2017

Beste Miny,

De tranen sprongen mij in de ogen toen ik je verhaal hoorde op het videofilmpje. Werkelijk in alles herkende ik mijn eigen ervaringen. Hoe je in het ziekenhuis overrompeld wordt, we doen dit , U moet zo laat daar zijn enz. enz . Ook het gevoel dat alles in mij in verzet kwam, ik wil dit niet.
Ik ben ook in mei van vorig jaar geopereerd. De tumor was ook graad 3 en op grond daarvan werd mij aangeraden om chemotherapie te doen, voor het geval het terug zou komen. Ik heb het niet gedaan. Toen ik het de oncoloog over de telefoon vertelde, ik had al extra bedenktijd gevraagd, hoopte hij dat ik genoeg informatie had gekregen en dat ik bij hem in ieder geval niet terug hoefde te komen. Blijkbaar was een nabehandeling voorschrijven het enigste wat hij voor mij kon doen.
Ik heb wel voor bestraling gekozen omdat de tumor bij mij dieper lag en de snijvlakken maar net schoon waren. Het was ook een voorwaarde voor een borst besparende operatie.
En als dan dat achter de rug is, dan gaat het leven verder, maar ook ik viel in een gat, er is zoveel gebeurd, mensen weten niet hoe ze moeten reageren als je vertelt dat je geen nabehandeling hebt gedaan, ik ben twee vriendinnen kwijtgeraakt, die mij min of meer voor gek verklaarden dat ik met de NTT was begonnen! De onzekerheid, enfin alles zoals je het verwoord in de video.
Miny, ik wil je bedanken voor je verhaal. Ik wens je het allerbeste!
Veel liefs,
Anita Tiesma

keavandekamp@gmail.com's picture

keavandekamp@gm...
21 May 2018

Dag lieve Miny,

Ik ken jou nog van jaren geleden. Misschien kun je je mij ook nog herinneren.

Het zal je verbazen, maar ook ik heb borstkanker. Geen pretje. En loop ook heel erg tegen de methodes van het ziekenhuis op. Ik hoop dat het inmiddels beter met je gaat. Alle goeds, Kea van de Kamp