Geef Uitzicht cadeau met 5 euro korting

‘Eigenlijk zou iedereen de Uitzicht moeten lezen!’ Denkt u dat ook wel eens? Geef dan, net als Annie Pronk (71), een jaarlidmaatschap op Uitzicht cadeau.

‘Ik leen mijn Uitzicht vaak eerst aan een vriendin en daarna aan mijn zussen. Een vriendin in Israël was zo enthousiast over het blad dat ik haar spontaan een lidmaatschap cadeau heb gedaan. Zij heeft de ziekte van Graves en voelt zich veel beter dankzij gezonde voeding. Oude magazines legt ze op de leestafel in de gastenkamers.’

Zo werkt het

Nieuwe leden ontvangen een jaar lang de Uitzicht (10 keer) toegestuurd. Ook krijgen zij de voedingswijzer en gelden de andere voordelen van het lidmaatschap, zoals 25 procent korting op aankopen bij De Roode Roos, korting op lezingen, ledendagen, en boeken.

Na een jaar stopt het lidmaatschap automatisch.  Lid blijven mag uiteraard ook. Welke vriend(in) gun jij dit unieke cadeau? Geef het vandaag nog weg, dan krijg je er 5 euro korting op.

Gezond leven hielp Annie Pronk van een hoop kwalen af.

Beeld: Mariët Mostert

‘Gezond leven doet veel goeds’

Gezond leven hielp Annie van een hoop kwalen af. Ze slikt geen medicatie en voelt zich top! Haar positieve ervaringen vertelt ze aan wie het maar horen wil.

 “In 2013 brak ik mijn enkel en kwam ik enkele maanden thuis te zitten. Ik zat veel op internet en ontdekte een website van de Hongaarse dokter Lenkei. Hij had diverse boeken geschreven over gezondheid en de genezende werking van vitamines, mineralen en supplementen. Omdat ik in die tijd ook kampte met een steeds terugkerende blaasontsteking, besloot ik hem te e-mailen; ik wilde niet weer aan de antibiotica. Op zijn aanraden begon ik hoge doseringen vitamine C te slikken. De ontsteking verdween en is sindsdien niet teruggekomen. Mijn man van 81 neemt het ook en heeft nooit meer een koortslip. Littekens van operaties die we beiden ondergingen, (ik aan mijn enkel, hij onder andere aan zijn prostaat), genazen snel en mooi. Maar als ik in het ziekenhuis vertelde dat dit door de vitamine C kwam, werd er niet op gereageerd.”

‘In eerste instantie werd ik lid voor de recepten’

“Twee jaar later was ik erg moe, opgeblazen en sliep ik slecht. Ik wilde niet naar mijn huisarts, omdat hij meestal reageert met: ‘Het is de leeftijd. Neem maar een paracetamol.’ Op aanraden van mijn zus ging ik naar een bioresonantie-arts die vaststelde dat ik onder andere candida had en parasieten. Ik kreeg geneesmiddelen en een dieet voor een maand waar ik goed op reageerde. Maar het was te kort: de klachten kwamen terug. Een orthomoleculair arts adviseerde mij vervolgens een voedingspatroon met weinig koolhydraten, geen granen, gefermenteerde zuivel en massa’s groente. Alleen hoe maakte ik een smakelijke vegetarische maaltijd klaar? Ik had gehoord over MMV en wist dat het Moermandieet geen vlees bevat. In eerste instantie werd ik lid voor de recepten. Maar toen ik Uitzicht verder doornam, werd ik enthousiast. Het blad bevat nuttige informatie en eerlijke verhalen van mensen hoe zij met hun ziekte en gezondheid omgaan. Gezond leven doet veel goeds.”

‘Mijn te hoge cholesterolwaarde halveerde dankzij een gezond dieet’

“Inmiddels heb ik een flinke verzameling recepten waardoor ik het niet moeilijk meer vind vegetarisch te koken. Supplementen gebruik ik om mijn gezondheid te ondersteunen. Mijn huid is niet meer droog, ik slaap beter, ben niet meer opgeblazen, heb een stabiel gewicht en mijn energie is terug. Mijn te hoge cholesterol is gehalveerd alléén door gezond eten en supplementen, waardoor laaggradige ontstekingen verdwijnen en de cholesterol zakt.

Ook mijn man heeft ruim 5 jaar geleden zijn medicijnen afgebouwd. We zijn niet bang voor corona. Omdat we erop vertrouwen dat ons immuunsysteem in goede conditie is. Mijn positieve ervaringen met voeding vertel ik aan wie het wil horen. Als mensen er niet voor openstaan, houd ik mijn mond. Maar soms kiezen ze voor zware behandelingen zoals chemo en bestraling, zonder enige complementaire of voedingsgerelateerde ondersteuning. Dan huil ik diep vanbinnen, want ook al zouden ze niet genezen, een zware lijdensweg zou wel verlicht kunnen worden.”

Wilt u uw verhaal delen? Mail ons: redactie@mmv.nl

Tekst: Linda de Waart

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug