Ledendag MMV uitgesteld

Na het afblazen van koningsdag, het EK Voetbal, de formule 1 in Zandvoort, songfestival, concerten, verjaardagen en partijen kan dit er ook nog wel bij: de MMV-ledendag gaat vooralsnog niet door. De bijeenkomst die meestal rond 400 bezoekers trekt, stond gepland voor 16 mei. Ook regionale (kook)workshops en bijeenkomsten zijn geannuleerd.

Om de verspreiding van het coronavirus te vertragen zijn bijeenkomsten met meer dan honderd mensen in ieder geval tot 6 april verboden. Wat daarna het beleid zal zijn is nog niet duidelijk. Maar nu al valt aan te nemen dat de toestand dan nog niet genormaliseerd is.

Het coronavirus is voorlopig nog wel even bij ons, redeneert voorzitter Marlie Hillekens: “We laten de veiligheid van de honderden – soms kwetsbare – bezoekers van zo’n dag zwaarder wegen dan het belang van deze informatieve bijeenkomst.”

Daarmee is ook de algemene ledenvergadering uitgesteld. De ALV zou dit jaar voor het eerst met de ledendag gecombineerd worden.

Lezingen

Op de ledendag zouden dokter Roland Lugten en MMV-natuurvoedingskundige Veronique van Zeeland lezingen geven. Lugten over mogelijkheden om het immuunsysteem te versterken. Veronique van Zeeland over de pijlers onder een gezonde leefstijl. In Uitzicht, die 31 maart bij leden van MMV, bezorgd wordt, staan interviews met zowel Lugten als Van Zeeland.

Beeld: Gerben Rink

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug