Schimmelkaas

Categorie: 
Toepassing binnen NTTT
Bij kanker Bij kanker
in remissie
Preventief
Toepassing binnen het Moerman dieet
Uitleg
Rood is niet toegestaan
Blauw is toegestaan
Oranje is slechts incidenteel toegestaan
Grijs is onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.

Schimmelkaas is kaas die gedurende de productie is bewerkt met schimmelsporen. Dit kan gebeuren door de schimmel in de kaas te spuiten middels een injectienaald, ze door de kaas te kneden alvorens deze te laten drogen of de kaasmassa er mee te bestrooien.

Geur en smaak
Er zijn twee redenen voor kaasfabrikanten/boeren om schimmels toe te voegen aan hun kaas. De eerste is omdat de toegevoegde schimmel andere schimmels buiten houdt, de tweede is dat de schimmel geur, smaak en consistentie van de kaas beïnvloedt.

Wanneer men overgevoelig is voor schimmels of een schimmel heeft, is het af te raden schimmelkazen te eten.

Wanneer te verkrijgen: 
Het gehele jaar.

Vitamines en mineralen:

  Per 100 g vers
Vitamine A 0,10 mg
Vitamine B1 0,20 mg
Vitamine B2 0,35 mg
Vitamine B6 0,10 mg
Vitamine B11 60 mcg
Vitamine B12 1,10 mcg
Vitamine D 0,3 mcg
Natrium 1000 mg
Kalium 135 mg
Calcium 320 mg
Fosfor 300 mg

Bevat ook magnesium en ijzer.

Literatuur:

  • Benbrook CM, Butler G, Latif MA, et al. (2013). Organic Production Enhances Milk Nutritional Quality by Shifting Fatty Acid Composition: A United States—Wide, 18-Month Study. PLoS ONE 8(12): e82429.
  • Crittenden RG and Bennett LE. Cow's milk allergy: a complex disorder. J Am Coll Nutr December 2005 vol. 24 no. suppl 6 582S-591S.