Suikerbiet

  
    
Categorie: 
Toepassing binnen NTTT
Bij kanker Bij kanker
in remissie
Preventief
Toepassing binnen het Moerman dieet
Uitleg
Rood is niet toegestaan
Blauw is toegestaan
Oranje is slechts incidenteel toegestaan
Grijs is onbekend

Als u bij een arts voor niet-toxische tumortherapie (NTTT) onder behandeling bent, zal hij of zij u een dieet adviseren dat rekening houdt met nieuwe inzichten. Op onderdelen wijkt dit dieet af van het Moermandieet.

De suikerbiet is in Nederland een belangrijke bron voor suiker. Een complex productieproces is nodig om suiker te verkrijgen. Daarom wordt dit eindproduct ook wel geraffineerde suiker genoemd. De suikerbieten moeten na de oogst snel verwerkt worden omdat het suikergehalte na de oogst snel terugloopt.

Lever
De suikerbiet zelf wordt in Nederland niet of nauwelijks als groente gegeten. Toch is suikerbiet in de geschiedenis van de kruidengeneeskunde lang een 'medicijn' geweest tegen kanker. Het zaad van de suikerbiet werd gekookt en zou zo allerlei kankerwerende eigenschappen bevatten voor leukemie, borstkanker, darmkanker etc. 
Hiernaast staat onder natuurgeneeskundigen de suikerbiet bekend om zijn positieve effect op de lever. Betaïne dat in de suikerbiet gevonden wordt, is een aminozuur dat de leverontgifting bevordert. 

MMV raadt aan om geraffineerde suikers te vermijden. Als vervanging kunt u kiezen voor oersuiker (ongeraffineerd) of honing (maximaal een theelepel per dag), of stevia (ongeraffineerde, groene stevia). 

Latijnse naam: 
Beta vulgaris var. altissima

Wanneer te verkrijgen: 
september-november