2019 – Uitzicht 10

3.50

 

 

Uitverkocht

Categorie:

Beschrijving

Uit de inhoud:

Interview – Na de diagnose dikke darmkanker stadium vier, vertelt de chirurg liever niet hoe lang Marianne (52) nog heeft. “Hij wilde niet dat
ik ernaar zou gaan leven.’ Maar dat was ze ook niet van plan. Marianne gaat voor gezondheid en dat lijkt te werken. Er is al anderhalf jaar ‘no evidence of disease’. ‘Je moet sterk in je schoenen staan om je eigen plan te trekken.”

In de media – De commerciële strapatsen van kankeronderzoeker René Bernards en de blinde adoratie van Matthijs van Nieuwkerk.

Achtergrond – Wandelen is winst voor de gezondheid. (Lange) voettochten maken je niet alleen fysiek, maar ook mentaal sterker. Thomas Hontelez (30) schreef het boek ‘Wandelen naar wijsheid. Lessen voor de pelgrim’. Over accepteren wat er op je pad komt, eenvoud, openheid en vertrouwen. “Door te lopen keer je terug naar de basis. Je zet er je kompas mee recht.”

Kerstrecepten – Maar liefst vier pagina’s met recepten voor een feestelijk Kerstmenu.

Lijf & Leden – Andreas Bos (22) kreeg het belang van goede voeding met de paplepel ingegeven. ‘Op een van mijn babyfoto’s heb ik een enorme wortel in mijn mond.” In de puberteit wordt gezond eten minder belangrijk. Tot hij last krijgt van eczeem in zijn gezicht.

Boekrecensies – De stem van de plant; Melk, een 100.000-jarige haat-liefdeverhouding; Evenwichtkunstenaars, overleven met ongeneeslijke  kanker; Hoop.

Reportage –  Protesterende boeren op het Malieveld vestigden de aandacht op oude problemen. Nederland produceert meer dan het op
kan en consumeert meer dan het aan kan. Alleen In theorie is de oplossing gemakkelijk: minder kwantiteit en meer kwaliteit. De familie Mulder bracht het in de praktijk. Ze produceren geen melk meer, maar verwerken rauwe melk tot kefir en yoghurt.

Marry’s kruidentuin – Laurier, smaakvolle hulp bij de spijsvertering.

Dr, Gert Schuitemaker – Eindelijk: De wetenschap ontwaakt uit een lang en diep coma.

Uit de spreekkamer – Daling van leukocyten; Polycythemia vera; Transient Global Amnesia