2021- Uitzicht 4

3.50

Categorie:

Beschrijving

Uitgelicht – meiknol

Interview – Zes jaar geleden bleek Herman Van Den Driessche (nu 55) een hersentumor te hebben: een graad 2-glioom. Na de operatie zou bijna een jaar van chemotherapie en bestraling volgen. In plaats daarvan besloot Herman zijn leefstijl radicaal te veranderen. ‘Ik wilde op een natuurlijke manier mijn lichaam ondersteunen.’ Sinds drie jaar is hij ontslagen van controles in het ziekenhuis.

In de media – de rauwe werkelijkheid over de landbouw

Achtergrond – ‘Voorzichtig met voedingssupplementen met sint-janskruid’, kopte het RIVM afgelopen maart. En: ‘Hoogste tijd voor regelgeving over het gebruik.’ Is het dringend nodig dat consumenten gewaarschuwd worden tegen het gevaar van kruiden of is er iets anders aan de hand? Tedje van Asseldonk, tot 2018 hoofdredacteur van het tijdschrift van Fytotherapie zette voor Uitzicht uiteen wat er aan de hand is.

Recepten – meiknollensoep, notenmuffins, knollenzoetzuur, broccolisoep

Interview – Hij is een vertrouwd gezicht binnen MMV. Innemendheid is zijn handelsmerk. Jan Geraats (84) uit het Limburgse Weert liet geen Ledendag of Gezondheidsbeurs voorbijgaan zonder zijn volle inzet. Maar hij spande zich de afgelopen 23 jaar vooral in als advertentieacquisiteur van de vereniging. In oktober draagt hij het stokje over. Opvolger gezocht!

Wetenschap – ‘Los een beetje waterstofgas (H2) op in water, neem daarvan zo’n 1,5 liter per dag en consumeer daarmee een hoeveelheid antioxidanten die gelijk staat aan 38 worteltjes, 516 appels of 756 bananen’, schreef columnist Frits Muskiet in het vorige nummer van ledenmagazine Uitzicht. Dat bleef niet onopgemerkt en leidde tot tientallen vragen via e-mail en telefoon.

Marlie’s Kookboekenhoek – Spice Wise Green, Puur Natuurlijk Leven

Column Frits Muskiet – Alzheimer als diabetes type 3

Marry’s Kruidentuin – Lievevrouwebedstro

Uit de spreekkamer – Voeding tegen staar, nierstenen, vergrote galblaas