2019 – Uitzicht 3

3.50

Categorie:

Beschrijving

Coverstory – Als iemand een ‘eigenwijze patiënt’ is, dan is het Luc Deschryver (69). Met complementaire geneeswijzen, kruiden, gezond leven en pure voeding heeft hij meerdere kwalen aangepakt en opgelost. Het meest spectaculair is zijn genezing van blaaskanker.

In de media  – IJsselmeerziekenhuizen en Slotervaart is wat je krijgt, wanneer regenten aan het hervormen slaan. Bekwaam in het machtspolitieke spel, een uitstekende neus voor maatschappelijke trends en ongehinderd door veel kennis van zaken.

Voedingsexpert dr. Hans Stoop – Vroeger was leververvetting voornamelijk het gevolg van overmatig alcoholgebruik. Tegenwoordig heeft de helft van de ontstoken levers een andere achtergrond. Naast infecties, medicijnen en andere chemicaliën gaat het dan vooral om eetgewoonten. De niet-alcoholische vette lever (NAFL) treft steeds jongere mensen.

Lijf & Leden – Jarenlang kampte Klaas van der Velde (71) met vage klachten. Uiteindelijk raakte hij arbeidsondergeschikt. De oorzaak? Straling. “Als straling gekleurd zou zijn, zagen we niets.”

Van het bestuur – Het gebruik van cannabisolie neemt een hoge vlucht. De lijst van aandoeningen waarbij cannabis-olie zou helpen, lijkt wekelijks langer te worden. Voor het MMV-bestuur reden de Medische Advies Raad (MAR) te vragen naar de actuele stand van de wetenschap. En of Uitzicht ruimte zou moeten bieden aan advertenties voor deze producten.

Marlie’s kookboekenhoek – Slow cooked vega en De receptenwijzer

Leefstijladvies als plan A, medicijnen als plan B. Dat zou de norm moeten zijn bij veel ziektebeelden, vindt huisarts Tamara de Weijer (37). Op 13 april deelt de voorzitter van de Vereniging Arts en Leefstijl haar visie tijdens de MMV-ledendag in Zwolle. “Wanneer zijn artsen opgehouden naar hun patiënten te luisteren?”

Sportieve levensstijl – Gezien de vele aandacht voor voeding, zou je haast denken dat een sportieve levensstijl er minder toe doet. Maar niets is minder waar. Op de ledendag op 13 april in Zwolle komt Matijs Jansen er over vertellen.

Marry’s Kruidentuin – “De brandnetel is een complete huisapotheek. Ik word heel blij van deze krachtige multi. Het leuke is: je vindt hem overal. Het enige wat je hoeft te doen, is bukken en plukken.”

Dr. Gert Schuitemaker – Voedingstekorten eisen altijd hun tol.

Uit de spreekkamer – Combodart en de prostaat; Ibuprofen en zijn ernstige bijwerkingen; Mondbranden.