• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Recepten / Speltpasta met boerenkoolpesto
Speltpasta met boerenkoolpesto 3

Speltpasta met boerenkoolpesto

Bereiding

  • Maak de boerenkoolpesto volgens het recept hieronder.
  • Snijd van de verse boerenkool de middennerf weg en snijd de kool grof.
  • Pel de ui en knoflook en snijd fijn.
  • Was de cherrytomaatjes en halveer ze.
  • Kook de pasta gaar en giet af.
  • Verwarm de olijfolie in een wok of grote pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten.
  • Roer de boerenkool erdoor en roerbak ca. 10 minuten.
  • Voeg de laatste 5 minuten de cherrytomaatjes toe.
  • Breng op smaak met zeezout en zwarte peper.
  • Meng de speltpasta met de boerenkoolpesto en de geroerbakte groenten.
  • Garneer met de pijnboompitten.
  • Geef er de geraspte pecorino romano bij.

Boerenkoolpesto

  • Maak in een vijzel of keukenmachine de boerenkool, knoflook en pijnboompitten fijn.
  • Roer er langzaam de olijfolie en het citroensap door.
  • Voeg de geraspte pecorino romano toe en naar smaak zeezout.
  • Bewaar de pesto in een afgesloten potje in de koelkast.

Dit recept is overgenomen uit ‘Natuurlijk zonder suiker’ van Anne Marie Reuzenaar

Terug naar alle gerechten

Ingrediënten

No items found
Aantal personen: 4 K R P

Wat betekenen de bolletjes?

De bolletjes geven aan of een voedingsmiddel is toegestaan of wordt aanbevolen binnen de MMV-Voedingsrichtlijnen of juist niet.

K = bij kanker,
R = bij kanker in remissie
P = ter preventie van kanker

  • Toegestaan
  • Aanbevolen
  • Incidenteel toegestaan
  • Niet toegestaan
  • Onbekend

aardappelen

Van aardappel t/m zwarte bes

Bekijk hier de handige voedingsmiddelenlijst
zwarte bes

Bekijk ook:

Frisse zomermuffins 4

Frisse zomermuffins

Basis groentebouillon 5

Basis groentebouillon

Ovenschotel met sperziebonen 6

Ovenschotel met sperziebonen

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen 7

Anti-inflammatoir voedingspatroon kan nierkanker voorkomen

Laatste nieuws

Advertenties

Tradeline 7
De Roode Roos 8
Lamberts Health Benefits 9

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok