Alle: Dankzij wietolie fluitend door behandeling

Alle de Haan uit Friesland kreeg van zijn longarts het slechtste verjaardagscadeau dat je je maar kunt wensen: de diagnose kanker. Hij koos -naast de reguliere behandeling- voor wietolie.

Wat als eerste opviel toen de behandelingen waren gestart, was dat de chemotherapie en bestraling nauwelijks bijwerkingen kenden. Alle had geen last van verminderde eetlust en zijn paardenstaart gaf geen krimp. Naar eigen zeggen is dat te danken aan wietolie. Fluitend onderging hij zijn behandelingen, zo blijkt uit een publicatie op de website Cnnbs.

Kanker in de longen

Kanker in de longen en lymfklieren, luidde de diagnose die Alle op 22 februari van dit jaar te horen kreeg. De volgende dag stond hij al bij Suver Nuver aan de Lorentzkade in Leeuwarden op de stoep. Deze stichting verstrekt THC-olie (een  cannabis product) voor medische doeleinden.

Ook de chemotherapie ging vrij snel na de diagnose van start. Tot ieders verbazing was Alle er nauwelijks ziek van. “Ik heb heerlijk kunnen eten en m’n dingen kunnen doen. Zelfs m’n staart is blijven hangen, m’n haren vielen niet uit. Dit allemaal dankzij de hulp van de wietolie.”

Prompt  werd hij misselijk

Een week lang moest hij afzien van het gebruik van wietolie. Prompt  werd hij misselijk, zijn eetlust verdween en ook kreeg hij steeds meer pijn. Na die week begon hij weer met de THC-olie. Vier dagen later was de pijn weg en kon hij weer genieten van zijn eten.

Alle kreeg ook bestralingen. Daar rolde hij eveneens goed doorheen. “Op een bepaald moment heb ik de dosis omhoog gedaan omdat de pijn terug kwam en daarna was ook dit weer weg. De bestralingsarts was na alle behandelingen dus ook zeer tevreden met het resultaat.”

‘Trek de champagne maar open’

Nog geen twee weken geleden, op 17 augustus, kon de longarts Alle meedelen dat  de behandelingen aanslaan en dat de kanker in zijn lichaam  het gevecht aan het verliezen is. “Alle plekken zijn geslonken en alle lymfklieren zijn terug naar normaal formaat. Trek de champagne maar open want dit is een gevecht dat we zeker weten gaan winnen”, zei de arts.

Bewust heeft Alle zijn verhaal tot nu toe buiten de (sociale) media gehouden. “Maar nu we de strijd aan het winnen zijn willen we ook dat iedereen weet hóe we dit winnen. Het is belangrijk dat mensen weten dat er een plant is die enorm goede ondersteuning biedt tijdens deze gevechten en die een kans geeft om ook echt te kunnen winnen.”

Het echtpaar De Haan bedankt de longarts voor zijn steun en toewijding en het openstaan voor de wens om cannabisolie te gebruiken. Uiteraard krijgt ook de stichting Suver Nuver veel lof toegezwaaid.

Klik hier voor de reacties op Facebook, met name die van Cora Buitenhuis.

 

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug