'Appie' beducht voor Gouden Windei

Uw stem legt gewicht in de schaal. AH is er zo beducht voor dat het zijn zogenaamd vezelrijke muesli van naam heeft veranderd.

Vorige week maakte voedselwaakhond foodwatch bekend dat het ‘Appie’ had genomineerd voor het Gouden Windei omdat het concern zijn minst vezelrijke muesli “Muesli vezelrijk” noemde. ’s Lands grootste kruidenier besloot hierop snel de naam aan te passen.

Ketjap suikermanis

Ook Unilever doet het in de broek voor foodwatch. Het concern werd genomineerd vanwege de enorme dosis suiker in Ketjap manis gold: 70 gram suikers per 100 ml. Unilever heeft nu bekend gemaakt dat het het suikergehalte in haar Conimex Ketjap manis zal halveren. Nummer drie op rij is Innocent die de naam van haar drankje Superjuice Framboos & kers heeft aangepast. Het goedje bleek driekwart appelsap en minder dan 10 procent framboos en kers te bevatten. Het product heet daarom sinds kort “Innocent Appel, framboos & kers”, een meer waarheidsgetrouwe benaming. foodwatch ziet de drie aanpassingen als positieve stappen.

Nominatie blijft

De producten zullen nog wel genomineerd blijven in de verkiezing omdat de verkiezing Gouden Windei 2017 gaat over de producten die in 2017 consumenten hebben misleid. Wel zal foodwatch de aanpassingen bij elke kandidaat vermelden zodat stemmers hiermee rekening kunnen houden.

De winnaar wordt rond half december bekend gemaakt. Deelnemen aan de verkiezing van het Gouden Windei kan hier.

 

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug