Biologische voeding overal in opmars

Biologische voeding is in opmars, niet alleen in Nederland maar ook wereldwijd. In de VS groeide de markt vorig jaar met maar liefst 11 procent.

Ook in Duitsland en Frankrijk is sprake van gestage  groei. In Duitsland gaven huishoudens in de eerste helft van 2015 een dikke 8 procent meer uit aan verse biologische producten ten opzichte van de voorafgaande periode. De totale verkoop van biologisch voedsel is bij onze oosterburen nu de 8 miljard euro gepasseerd.

Spectaculair

In Frankrijk ligt het groeipercentage zelfs nog iets hoger. Daar nam de verkoop in 2014 met 10 procent toe ten opzichte van het jaar ervoor. In Nederland lag dit percentage over 2013 op ruim vijf procent.

Ook andere Europese landen melden een stijging. Spectaculair zijn de cijfers uit Zweden. Dat land boekte over 2014 een groeipercentage van 38 procent. Dat lijkt geen eenmalige uitschieter te zijn want over de eerste zes maanden van dit jaar wordt een toename van 25 procent verwacht.

Denemarken doet het vooral goed als exporteur van biologische producten. Het mag zich zelfs de grootste bio-exporteur naar onder andere Duitsland, Zweden, Frankrijk en Nederland noemen. 

beeld: www.mt.nl

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug