Blauwe bes verovert ons land

De opmars van de blauwe bes is niet te stuiten.  Nederlanders kopen steeds meer van het fruit, dat behoort tot de gezondste voedingsmiddelen.

De verkoop van de blauwe bes in de supermarkten is in vijf jaar tijd meer dan verdrievoudigd, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek. De blauwe bes komt oorspronkelijk uit de Verenigde Staten, reden waarom hij ook wel de Amerikaanse blauwe bes wordt genoemd. Door de toegenomen populariteit in ons land is de bes intussen geen zeldzame verschijning meer in het Nederlandse landschap. De meeste Nederlandse blauwe bessen worden in Noord-Limburg geteeld.

In top drie van meest geteelde fruitsoorten

Het teeltoppervlakte voor de vrucht is sinds 2013 met meer dan twee derde toegenomen. Bovendien bezetten de bessen, na appels en peren, de derde plaats in de ranglijst van meest geteelde fruitsoorten in ons land.

De blauwe bes is wel betiteld als de koning onder de voedingsmiddelen met antioxidanten. Ook is het eten van blauwe bessen gunstig voor het geheugen.

Beeld: quora.com

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug