Buggy buffaloworm ook bij ons

In navolging van de Belgische supermarkten legt Jumbo als eerste keten eetbare insecten in de schappen. Het gaat om “buggy balls” van meelwormen, “buggy burgers” van buffalowormen en “buggy crisps” van wasmotlarven.

Ze zijn vanaf 2015 verkrijgbaar. Een expert ziet zelfs een grote toekomst voor eetbare insecten. Met name de sprinkhaan gaat volgens hem een grote rol spelen in ons dagelijks menu. 

Bij onze zuiderburen kan de consument al vanaf oktober terecht voor een insectenburger.  Voedingsbedrijf Damhert lanceerde onlangs schnitzels, burgers en nuggets op basis van buffalowormen. 

Voedselschaarste

Insecten eten is minder vreemd dan wij Europeanen denken. Nu al maken ze deel uit van het dagelijks dieet van 2 miljard mensen. Sinds 2003 promoot de Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) van de VN het eten van insecten als oplossing voor voedselschaarste, klimaatopwarming en bevolkingsgroei. Volgens de FAO zijn insecten rijk aan eiwitten, vitaminen, mineralen en vezels. Bovendien zijn ze erg talrijk en eenvoudig te kweken. In Belgiƫ land zijn er momenteel tien insecten goedgekeurd voor consumptie. Het gaat onder meer om buffalowormen, huiskrekels en meelwormen.

beeld: skynet.be

 

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug