Dokter Tamara’s digitale leefstijltoer

‘Voeding en leefstijl bij kanker’. Dat is het thema van de digitale lezing die leefstijlarts Tamara de Weijer voor volgende week op de agenda heeft. Met daarin onder anderen chirurg-oncoloog Eva Noorda en ervaringsdeskundige Gaston Remmers.

Huisarts Tamara de Weijer was jarenlang het gezicht van de vereniging Arts en Leefstijl. MMV’ers kennen haar wellicht nog van de ledendag in Zwolle, waar ze vorig jaar een van de hoofdsprekers was. Inmiddels maakt ze de ambitie waar die ze in dit Uitzicht-interview uitsprak: het opzetten van een eigen leefstijlcentrum. Merknaam: Dokter Tamara.

Als corona-alternatief voor de lezingen die De Weijer van plan was te geven, organiseerde de energieke arts een digitale ‘Leefstijltoer’. In de zeven eerdere edities daarvan behandelen ter zake deskundigen thema’s als weerstand en immuunsysteem, diabetes, hoge bloeddruk en cholesterol, duurzaam gewichtsverlies en het vrouwenhart.

Voeding en leefstijl bij kanker

In de editie over kanker neemt Eva Noorda de rol van deskundige op zich. Zij is chirurg-oncoloog met als specialisatie borst- en huidkanker en schildklieraandoeningen. Daarnaast werkt ze in haar ziekenhuis aan een betere, meer patiëntgerichte borstkankerzorg. Tijdens het digitale congres Arts & Leefstijl hield Noorda eveneens een presentatie over de complementaire zorg bij, of na, kanker. Divitaal deed daar op deze plek verslag van.

Ervaringsdeskundige en oprichter van het platform Patiënt en Voeding Gaston Remmers spreekt over de heilzame werking van voeding bij zijn eigen ziekteproces en zijn innovatieve methode om ‘big data’ te genereren uit individuele patiëntervaringen. Meer over Remmers in dit Uitzicht-interview, over Remmers voedingsonderzoek – waar MMV aan bijdraagt en overigens ook nog deelnemers voor nodig zijn.

Dyon Klaassen (31) vertelt over zijn ziekteproces en de vitaliserende kracht daarbij van een gezonde leefstijl. In het open spreekuur kunnen de deelnemers hun vragen aan de sprekers kwijt. Het webinar is op donderdag 26 november van 20:00 tot 21:30 uur. Deelname kost € 14,95. Klik hier voor meer informatie over de leerpunten en om u als deelnemer te registreren.

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug