Lezing over elektromagnetische straling in Hoogeveen

Mobiele telefoons, wifi-routers, (spel)computers en huishoudelijke apparaten. De hele dag zijn we blootgesteld aan apparaten die elektromagnetische straling afgeven. Een gegeven dat niet iedereen onberoerd laat. Op zaterdag 26 september geeft Wim Massop een lezing over dit onderwerp in Hoogeveen.

De mobiele telefoon is een verlengstuk van onze identiteit geworden. De meeste mensen dragen het dicht op hun lichaam de hele dag met zich mee. In de sociale media verschijnen met regelmaat waarschuwende berichten over het effect van continue elektromagnetische straling op de gezondheid. Ondertussen schrijdt de draadloze revolutie voort.

Uitzicht

Sommige onderzoeken suggereren dat deze straling inderdaad gezondheidsrisico’s met zich meebrengt, andere onderzoeken vinden daar geen aanwijzingen voor. In Uitzicht nr. 7 van 2018 schreef wetenschappelijk medewerker Hans Stoop een informatief artikel over het onderwerp. Daarin wijst hij onder meer op de relatief hoog toegestane stralingsbelasting in Nederland ten opzichte van het ons omringende buitenland. En geeft hij tips hoe deze te verlagen.

Het Internationale Agentschap voor Onderzoek naar Kanker (IARC), gelieerd aan de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), beoordeelt aanraking met zendsignalen van mobiel bellen als ‘mogelijk kankerverwekkend’.

Stralingsdichtheid van zendmasten en WIFI in Nederland.

Hoogeveen

Over dit beladen onderwerp houdt Wim Massop een lezing op 26 september in Hoogeveen. Na een loopbaan in de ICT startte Massop een opleiding bouwbiologie. In 2006 begon hij samen met zijn vrouw, die hypergevoelig is voor straling, een praktijk voor bioresonantie- en sacraaltherapie.

Massop zal ingaan op de werking van de straling op de fysiologie, van de celstofwisseling tot de hormoonhuishouding. ‘Een elektromagnetisch veld heeft altijd invloed op het lichaam. De mate van blootstelling is bepalend voor eventuele klachten, net als de individuele conditie en gevoeligheid.’

Naast informatie deelt Massop tips om zonder kosten de mogelijke negatieve effecten van straling te verminderen. Locatie: Wijkcentrum de Weideblik, De Ploeger 10 Hoogeveen. Van 13.30 uur tot 16.30 uur. De zaal is open vanaf 13.00 uur. MMV leden betalen 5 euro per persoon. Niet-leden betalen 7,50 euro per persoon.

U kunt zich hier aanmelden. Er mogen maximaal 50 mensen in de zaal.

Beeld: “Tweet: Ik kom zo naar huis #volleluier.” by Roel Wijnants is licensed under CC BY-NC 2.0

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug