• Spring naar de hoofdnavigatie
  • Door naar de hoofd inhoud
  • Spring naar de voettekst
  • 0 items
MMV

MMV

Natuurlijk tegen kanker

Recepten Voedingsmiddelenlijst
Uitzicht 4 2025 Afwijken van het protocol 1
Uitzicht 3 2025 Voed jezelf (met de natuur) 2
  • Kanker
    • Is kanker erfelijk?
    • Genetica en epigenetica
    • Wat kan ik zelf doen?
    • Preventie
    • Steun en begeleiding
    • Kankersoorten
  • Voeding
    • Moermandieet
    • Niet-Toxische Tumor Therapie
    • Wetenschappelijke onderbouwing
    • Recepten
    • Suiker
    • Kruiden
    • Fermenteren
    • Kiemgroenten
    • Voedselbereiding
    • Uit eten met Moerman
  • Gezond leven
    • Inspanning
    • Ontspanning
    • Psyche
    • Verbinding
  • (Zelf)onderzoek
  • Nieuws
    • Agenda
    • Laatste nieuws
    • Columnisten
    • Ervaringen
    • Nieuwsbrief
    • Uitzicht
  • Over
    • Wie zijn wij
    • Organisatie
    • Activiteiten
    • Vrijwilligers
    • Vacatures
    • ANBI
    • Amnestie
    • Steun ons
    • Contact
  • Webshop
    • Uitzicht
    • Boeken
    • Bijeenkomsten
    • Overig
U bent hier: Home / Nieuws / Gezond plantaardig eten verlaagt risico op prostaatkankergroei met de helft

Gezond plantaardig eten verlaagt risico op prostaatkankergroei met de helft

Gezond plantaardig eten verlaagt risico op prostaatkankergroei met de helft 3
30 juli 2024

Dagelijks meer groenten, fruit en noten eten – en minder dierlijke producten – is gelinkt aan een bijna vijftig procent lager risico dat prostaatkanker doorgroeit. Dat blijkt uit een studie die werd uitgevoerd door wetenschappers van de University of California San Fransisco.

‘Beoordeling van het voedingspatroon en begeleiding is aan te bevelen voor patiënten met prostaatkanker, teneinde gezonde eetgewoonten te helpen vestigen’, concluderen de onderzoekers in JAMA Network Open op basis van een cohortstudie onder 2.062 mannen bij wie de prostaatkanker bij aanvang van hun deelname nog niet was uitgezaaid.

De gemiddelde opvolgtijd van de mannen die tussen 1999 en 2018 deelnamen was zesenhalf jaar. De twintig procent die zich het meest plantaardig voedde, had een 47 procent lager risico dat de tumor groeide dan de twintig procent die zich het meest met dierlijke producten voedde.

Foto: Nancy Regan ‘Vectored Vegetables’

MMV maakt wekelijks een selectie uit het nieuws over voeding en leefstijl in relatie tot kanker en andere medische condities.

Inschrijven nieuwsbrief

kankerremmend plantaardig

Nieuws

Alle nieuwsberichten
Waarom worden meisjes steeds jonger ongesteld? 4

Waarom worden meisjes steeds jonger ongesteld?

Link tussen voeding en tijdstip eerste menstruatie 5

Link tussen voeding en tijdstip eerste menstruatie

Gezocht voor onderzoek: kritische vrouwen met borstkankerervaring 6

Gezocht voor onderzoek: kritische vrouwen met borstkankerervaring

Advertenties

De Roode Roos 7
Tradeline 8
Vitortho 9

Footer

logo

Centraal Bureau MMV

(0347) 34 69 55

(ma-do 09:00-13.00 uur)

Name(Vereist)
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

privacy policy | disclaimer

www.mmv.nl © 2025 | Website realisatie & advies: WebFundament

We gebruiken cookies om ervoor te zorgen dat onze website zo soepel mogelijk draait. Als je doorgaat met het gebruiken van de website, gaan we er vanuit dat ermee instemt.Ok