'Onderzoek naar E-nummers deugt niet'

Foodwatch vestigde de afgelopen weken de aandacht op het dubieuze onderzoek van de Europese voedsel en warenautoriteit EFSA naar E-nummers. EFSA blijkt veel minder onafhankelijk dan het zou moeten zijn. In de tv-actualiteitenrubriek Een Vandaag kwam deze kwestie uitgebreid aan de orde

Ieder vogeltje zingt zoals het gebekt is. Er zijn organisaties die achter de schermen belangrijk lobbywerk verrichten maar waar je weinig van merkt en hoort. Andere organisaties roeren juist de trom en maken de tongen los. Tot laatstgenoemde categorie behoort onmiskenbaar Foodwatch. De beweging is uit Duitsland komen overwaaien en heeft vanaf de oprichting van de Nederlandse tak in 2010 al heel wat reuring veroorzaakt. Foodwatch probeert vooral het bedrog en de misleiding met voeding aan de kaak te stellen. Dat heeft effect. Zo paste Nutrena recent de verpakking van steviapoeder aan. In dat poeder zit slechts 3 procent stevia terwijl de tekst iets heel anders suggereerde. 

Door Jan van Klinken

MMV selecteert wekelijks het nieuws over voeding, kanker en gezondheid. Schrijf je hier in voor onze gratis nieuwsbrief.

<< Terug